Predsednik opštine Vladičin Han Goran Mladenović najavljuje velika ulaganja u infrastrukturu

Do 2020. godine asfalt do svih sela!

Poslednjih godina velika pažnja je poklonjena uređenju puteva u selima gde je sve više voćara, računajući da je proizvodnja, naročito maline, u porastu

Do 2020. godine asfalt do svih sela!
Podeli:

Opština Vladičin Han ove godine samo za izradu projektne dokumentacije za planirane radove na infrastrukturi izdvojiće tri miliona dinara. Ulaganja na poboljšanju putne, vodovonde i kanalizacione mreže kao i na opremanju obrazovnih i zdravstvenih ustanova predviđena su kako u gradu tako i selima.

Poslednjih godina velika pažnja je poklonjena uređenju puteva u selima  gde je sve više voćara, računajući da je proizvodnja, naročito maline, u porastu. Kako bi se obezbedili adekvatni uslovi za povratak  na selo, proizvodnju i za plasman proizvoda do sada je, uglavnom uz pomoć Ministarstva poljoprivrede, rekonstruisamo blizu 80 odsto lokalnih puteva na području opštine a u planu je da do 2020. svako selo ima asfalt.

Ove godine nastavljamo sa izradom projekata i uređenjem puteva,  te nam je u planu rekostrukcija i adaptacija više lokalnh putnih pravaca: u Ljutežu, Jagnjilu, Repištu,  Mrtvici,  Letovištu i druga mesta. Uporedo radimo i na izradi projektne dokumentacije za izgradnju vodvodne mreže u selu Mazarać za oko 70 dmaćinstava, u Priboju je u planu rekonstrukcija iste a u susednom Stublu završetak druge faze kanalizacionog sistema“, kaže za Jugmediu predsednik opštine Goran Mladenovic, dodajući da su lokalnoj vlasti podjednako važni dobri uslovi za život i u gradu i u selu.

Za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, takođe u Stublu , Nemački razvojni fond, resorno ministarstvo i lokalna samouprava izdvojiće 44 miliona dinara, za izgradnu dečjeg vrtića u gradu oko 27, za rekonstrukciju fasade, zamenu stolarije i asfaltiranje igrališta u OŠ “Sveti Sava” oko 20 miliona. U OŠ “Branko Radičević” preko Kancelrije za javna ulaganja očekuje se investiranje 12 miliona dinara za rekonstrukciju kotlarnice, igrališa I postavljanje ograde.

Još jedna od  većih investicija u gradu je rekonstrukcija Beogradske ulice.

U prigradskom selu Prekodolce predviđeno je  adaptiranje  Zdravstvene ambulanta, a ove godine i završetak devet kuća za socijano stanovanje, projekat koji se realizuje u saradnji sa HELP-om.

Veliku pomoć imamo i od Koridora te je dogovorena adaptacija ulice Nikole Tesle i da se obezbedi prolaz koji je zbog izgradnje mosta na Koridoru 10 ka selu Prekodolce zatvoren. Takođe sa njima, u selima  Džep i Momin Kamen biće uređeni putevi”, rekao nam je Mladenović.

Navedene investicije Opština planira da delom finansira sama a deo uz vpomoć države i donatora.

 

Ljiljana Pavlović

 

 


Podeli:
  1. Pocela predizborna kampanja!
    0    0

Comments are closed.