ZA RAD U FABRICI ''TRENDTEKS'' U BELOJ PALANCI OBUKU PROŠLO 150 RADNIKA

Za 250 radnih mesta konkurisalo 520 Belopalančana

????????????????????????????????????

Radovi na adaptaciji prostora gde će biti otvoren proizvodni pogon kompanije “Trendteks“ u Beloj Palanci privode se kraju. U toku je i nabavka opreme koja će biti montirana u proizvodnom pogonu fabrike i obuka budućih radnika.

“Očekujemo završetak radova na adaptaciji hale polovinom novembra i želim da istaknem zadovoljstvo dosadašnjim sprovedenim radovima što su nam potvrdili i predstavnici nadležnih firmi koje vrše kontrolu nad kvalitetom svega što je urađeno na adaptaciji prostora. Uporedo traje obuka svih prijavljenih za rad u fabrici i za sada je 150 radnika prošlo obuku“, kaže  predsednik opštine Bela Palanka Goran Miljković.

Prva fabrika posle dužeg vremena

Za rad u fabrici postoji velika zainteresovanost tako da je predato oko 520 radnih biografija. Svi prijavljeni će proći obuku i nakon toga će selekciju obaviti Kompanija “Trendteks“.

“Dobro je što ćemo imati mogućnost da kod našeg prvog investitora uposlimo 250 radnika i zbog toga fabrika tekstilne industrije predstavlja najveći kapitalni projekat u poslednje dve decenije, ne zbog sredstava uloženih u adaptaciju, već zbog mogućnosti da otvorimo nova radna mesta i uposlimo naše sugrađane”, kaže Miljković.

Izgledni novi investitori

On dodaje da se pregovara i sa investitorima iz Austrije i Nemačke koji su zainteresovani za grinfild investicije, odnosno izgradnju proizvodnih pogona u industrijskoj zoni.

“ Posle poseta predstavnika kompanija, tokom kojih smo obavili sve informativne razgovore i obišli industrijsku zonu, očekujemo njihove odgovore do kraja meseca. Plan lokalnog rukovodstva je da do kraja 2018.godine otvori još 500 radnih mesta i to će biti glavni pokretač privrednog razvoja naše opštine a naš krajnji cilj je poboljšanje životnog standarda Belopalanačana“, rekao je predsednik Miljković.

Zoran Panić