27. JUL ZAPISAN U ISTORIJI CRNE HRONIKE: Masovno ubistvo koje je potreslo Leskovac

27. JUL ZAPISAN U ISTORIJI CRNE HRONIKE: Masovno ubistvo koje je potreslo Leskovac
Podeli:

LESKOVAC – Na ovaj dan 2002. Dragan Čedić, tada 32- godišnji „žestoki momak“ iz Leskovca hicima iz automatske puške ubio je sedam osoba, a ranio četiri. 

Pet godina kasnije, na isti ovaj dan, devet osoba u Jabukovcu ubijeno je u pohodu smrti Nikole Radisavljevića. Dvoje je ranjeno.

Razočaran u bivšu suprugu, koja ga je godinu dana ranije ostavila, a zatim podnela zahtev za razvod, Čedić je krenuo u osvetu.

Za samo 25 minuta, od 23.55 do 00.20 sati, Čedić je na tri lokacije ubio suprugu Biljanu (28), njene dve sestre Jelenu Zdravković (25) i Ivanu Kalčić (30), njenu tetku Biserku Ristić (48). Usmrtio je i Nenada Lukića (30), Jelenu Zlatković (29) i Bobana Zdravkovića (24), a teško ranio Slavoljuba Kržalića, Maju Bojković, Blagoja Ristića (51) i njegovog sina Đorđa Ristića (16).

Naoružan automatskom puškom kalibra 7,62, Čedić je posle zločina pobegao belim „vartburgom“. Policija, koja je iste noći krenula u potragu za njim, ubrzo je našla vozilo, ali Čediću nije bilo traga.

Tek 40 dana kasnije, u šipražju u selu Donja Jajina, nađeno je Čedićevo telo, a obdukcijom je utvrđeno da je izvršio samoubistvo.

(Kraj)


Podeli:
 1. Živo me zanima šta na ovo ima da kaže narodni portalski filozof Krajinčanin.

  • Krajincanin 27.07.2016., 12:06

   Krajincanin ce na ovo da kaze, imao sam 14god kad se ovo desilo, tad sam s caleta iso nesto do Rudare kod jednog coveka, bila je nedelja 28.jul a milicija na svaku cosku, i u Krajince i okolna sela ljudi su bili potreseni. Coveka nzm, niti sam poznavao nekoga od ubijenih, niti poznajem njihove porodice. Slava svim ubijenim!

   • Mislio sam da imaš neku nauku ili pouku u vezi ovog i sličnih događaja, al ti pade na ispitu. Mrka kapa. Dvojka si, brate.

 2. kakav zestoki momak,decko uvek bio smatran za mirnog i povucenog???

 3. Kako vas nije sramota, žestoki momak, pa šta Vam to znači!?
  Zašto niste napisali „bolesnik“, „umobolnik“, ne razumem ovakvo pisanje…

  • i on je bio neciji otac,a to dete je zivo i ruzno je prema njemu da tako oslovljavamo oca

 4. Beli Preletacevic 27.07.2016., 22:54

  Kakva selska faca ovaj Cedic … kad vec vidim da su njeganasli (nisam znao do danas, nije me zanimalo), nadjose li onu doktorku sto je nestala pre 5-6 godina?

Comments are closed.