Belopalančani prednjače u rodnoj ravnopravnosti

BELA PALANKA – Viša savetnica u odeljenju za rodnu ravnopravnost u Stručnoj službi zaštitnika građana Dragana Grabovica i Milan Đurić, član Saveta zaštitnika prava građana za rodnu ravnopravnost, razgovarali su sa predstavnicima lokalne samouprave o uključivanju u primenu Zakona o ravnopravnosti polova.

“U belopalanačkoj skupštini od 29 odbornika, čak 11 su žene, što je i više od zakonskog minimuma prema kome je predviđeno učešće 30% žena u donošenju skupštinskih odluka, istakao je predsednik Skupštine Ivica Vasić.

Situacija se ne razlikuje ni u Centru za socijalni rad u Beloj Palanci u kome radi 6 žena od ukupno upošljenih desetoro radnika.
Podaci prikupljeni monitoring posetama činiće osnov za izradu izveštaja o sprovođenju ovog Zakona i davanje preporuka koje treba da doprinesu uklanjanju još uvek duboko ukorenjene rodne nejednakosti u institucionalnoj praksi, posebno na lokalnom nivou.

 

(Kraj)paz/ena

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
ЛЕ- СТРАДИЈА
15.05.2013. 13:58

Значи ли то да ће ускоро бити и
мушко-мушких и женско-женских бракова?!