54 preduzetnika pokrenulo sopstveni posao

54 preduzetnika pokrenulo sopstveni posao
Podeli:

Uz finansijsku podršku grada Leskovca i Nacionalne službe za zapošljavanje  koji su realizovali Lokalni akcioni plan za zapošljavanje, priliku da pokrenu svoj biznis iskoristilo je 54 preduzetnika.

Za realizaciju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje u ovoj godini predviđeno je 21 milion dinara, od toga za samozapošljavanja grad je izdvojio 5 miliona dinara, Nacionalna služba za zapošljavanje takođe 5 miliona dinara

Uz pomoć ovih sredstava 54 preduzetnika pokrenulo je sopstveni posao,  izvor subvencija je 180 hiljada dinara, za tehnološke viškove 200 hiljada dinara i za osobe sa invaliditetom 220 hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović danas je svim preduzetnicima koji su u okviru ovog projekta pokrenuli sopstveni biznis uručio ugovore i tom prilikom istakao da je jedan od osnovnih ciljeva grada Leskovca upravo pružanje podrške preduzetništvu, kako bi se iskoristio njegov pun potencijal za privredni razvoj.

“Poslednjih godinu dana izdvajamo  značajna sredstva za realizaciju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Od 2013. godine do 2016., izdvojeno je preko 113 miliona dinara. Zahvaljujući ovim sredstvima za tri godine otvoreno je 189 preduzetničkih radnji i sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da od tog broja, 150 i dan danas funkcioniše što znači da je i novac otišao u prave svrhe kod vaših kolega koje su imale ideju, kao i mogućnost da je realizuju, a funkcionišu i danas”, rekao je Cvetanović.

Jedan od preduzetnika koji je zahvaljujući ovoj finansijskoj pomoći, uspeo da otvori advokatsku kancelariju, Stefan Ružić iz Leskovca kaže da je ova pomoć bila neophodna, ali i da nije bitan samo novac, već ideja i tržište.

“Zahvalan sam gradu Leskovcu i Nacionalnog službi za zapošljavanje na ovoj novčanoj subvenciji od 180 hiljada dinara, još više sam zahvalan na prilici koju su nam ukazali da pokrenemo svoj biznis, u mom slučaju advokatsku kancelariju i u budućnosti da zaposlimo neke nove mlade ljude”, objašnjava mladi advokat Ružić.

Gradonačelnik je svima poželeo puno uspeha u radu, proširenje posla i zapošljavanje sugrađana, dodajući da je lokalna samouprava tu da im i u daljem vremenskom peridu pruža punu podršku.

Emilija Mladenović

 


Podeli: