Milion dinara Lebančani doniraju ugroženima

LEBANE – Predsednik opštine Goran Janjić potvrdio je danas da je lokalna samouprava izdvojila milion dinara za pomoć ugroženima od poplava.

Na današnjoj sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije donešena je odluka da svi zaposleni u opštinskoj upravi izdvoje po jednu dnevnu zaradu za pomoć.

Pored toga, plan je da se okupe dobrovoljci iz Lebana koji će biti poslati u neko od ugroženih područja kako bi pomogli u saniranju štete.

Akciji prikupljanja pomoći danas se priključilo i udruženje „Udruženje boraca rata od 1990“.

Ovo udruženje i u narednim danima prikupljaće pomoć, rekao je predsednik udruženja Dragan Miljković i dodao da su akciju pomogli „Ilić-inžinjering“, pekara „Klas“ iz Šumana, sportska oprema „Đak“ iz Leskovca i šahovski klub iz Lebana koji su oslobodili prostorije za trenutno prikupljanje pomoći.

Takođe, aktivisti Crvenog krsta i đački pralament obe srednje škole nastavljaju sa svojom akcijom na platou ispred Doma kulture svakog dana od 9 do 15 časova.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Domu kulture sutra sa početkom od 20 časova održaće se humana predstava „Profesionalac“.

Oni koji su zainteresovani da gledaju ovu predstavu Gimnazijalaca, a pritom žele i da pomognu ugroženima, umesto plaćanja ulaznica doneće nešto od konzervirane hrane, sredstva za ličnu higijenu, vodu ili igračke.

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare