Vranje pod video nadzorom

VRANJE – U Vranju će na 29 lokacija biti postavljeno 40 kamera u okviru projekta postavljanja video nadzora u Vranju, rekao je danas na konfereniji za novinare clan gradskog veća Perica Janković. ,,Uvođenje video nadzora u gradu je od velike  važnosti ,time ćemo na znatno viši nivo podići  bezbednost, što je i osnovni motiv ovog projekta. U realizaciju smo uključili sve relevatne državne institucije i prema procenama instaliranje bi trebalo da bude završeno do kraja godine“, rekao je Janković.

 Prema njegovim rečima lokalna samouprava će finansirati ovaj projekat, ali postoje velike mogućnosti da to bude učinjeno  i u partnerstvu sa resornim ministarstvima. On je govorio i o ekonomskoj opravdanosti uvođenja video nadzora i očekivanjima da sa Prekršajnim sudom bude ostvarena još bolja saradnja.

 Novinarima se obratio i Igor Milanović zamenik predsednika Saveta za bezbednost, koji je istakao da su uz pomoć stručnjaka sa strane određene lokacije, gde će biti postavljene kamere. Reč je o saobraćajnicama u centru grada, zatim na izlazu iz Vranja i pored svih obrazovnih ustanova.,,Ovo je samo prva faza, a u planu je i realizacija druge, kako bi na što viši nivo podigli bezbednost“, istakao je Milanović. Saša Stamenković, zamenik komandira Policijske ispostave Vranje je rekao da je rađena petogodišnja analiza, na osnovu koje je utvrđeno gde će biti postavljene kamere.,,Osnovni cilj je da smanjimo izvršenje prekršaja i krivičnih dela sa elementima nasilja, a realizacijom ovog projekta to ćemo sigurno uspeti“, naglasio je Stamenković.

(Kraj)iva

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare