U Prokuplju i Kuršumliji posao za 39 invalida rada

PROKUPLJE/KURŠUMLIJA – Filijala Nacionalne službe za zapošlјavanje u Prokuplјu sa 11 poslodavaca zaklјučila je ugovore o radnom angažovanju 39 osoba sa invaliditetom koji će raditi u Prokuplju i Kuršumliji. U Kuršumliji će na određeno vreme raditi pet, a u Prokulјu 34 invalida.
Po šest meseci u Narodnoj biblioteci u Prokuplјu radiće dva invalida, Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ sedam, Udruženju obolelih od mišićnih i neuromišićnih bolesti pet, Istorijskom arhivu „Toplica“ dva, Domu kulture tri, Turističkoj organizaciji dva, JKP „Tržnica“ pet, a u Predškolskoj ustanovi „Neven“ i Međuopštinskoj organizaciji slepih i slabovidih po tri invalida.
U Narodnom muzeju Toplica na tri meseca radno su angažovana dva invalida. Plate i doprinosi za penzijsko invalidsko i socijalno osiguranje tokom radnog angažovanja invalida obezbedila je Nacionalna služba za zapošljavanje .

Izvor: Opština prokuplje

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare