70. godina SUBNOR-a

70. godina SUBNOR-a
Podeli:

Gradski odbor SUBNOR-a Leskovca i Leskovački kulturni centar, danas su u Kamernoj sali kulturnog centra organizovali svečani skup, povodom obeležavanja 70. godina osnivanja, a u okviru toga i promociju knjige „Sedma decenija SUBNOR-a 2007-2017“, autora Živana Stojkovića i Hranislava Rakića.

Skup je otvorio Hranislav Rakić predsednik Gradskog odbora, profesor i istoričar i jedan od autora knjige.

„Prvi kongres Saveza boraca Jugoslavije održan je 1947. godine septembra meseca, a mi smo već decembra izabrali Gradski odbor, baš na današnji dan. Ova organizacija obeležava sve značajne istorijske događaje iz naše prošlosti, a Savez boraca napisao je i tri knjige. Jedna knjiga obrađuje period od pedeset godina, druga knjiga obrađuje deceniju kontinuiteta, a ova knjiga koju ćemo sada predstaviti obrađuje sedmu deceniju SUBNOR-a, kao i sve ono što smo decenijama radili“, istakao je profesor Rakić.

U drugom delu obeležavanja, povodom 70. godina postojanja, predsednik odbora Rakić, uručio je plakete i zahvalnice za svoj doprinos, opštinskim odborima, udruženjima penzionera i svima onima koji su na neki način pomogli da se ovo udruženje održi.

Svečanom skupu prisustvovali su predstavnici vojske Srbije, opštinskih odbora Pčinjskog i Jablaničkog okruga i predstavnici udruženja i organizacija.

Za kulturno-umetnički program bio je zadužen hor „Neven“.

Emilija Mladenović


Podeli:
  1. Nije Ristic nego Rakic

Comments are closed.