Oskrnavljen spomenik palim borcima

PROKUPLJE – Sa Spomenika palim borcima u ratovima od 1990. do 1999.godine, koji se nalazi u centru Prokuplja,pre više od 20 dana skinuta je bronzana spomen ploča i krst.  Ovaj neodgovorni čin osudili su članovi Udruženja boraca rata od 1990.godine, sve boračke organizacije, kao i građani Prokuplјa.

Predsednik Udruženja rata od 1990.godine Tomica Stevanović je podsetio da je ovaj spomenik otkriven pre deset godina i da je posvećen hrabrim Topličanima.

„Osuđujemo neodgovoran čin pojedinaca koji ne poštuju one koji su dali svoje živote za odbranu zemlјe. Koji je razlog da skidaju nadgrobnu ploču samo je njima poznato“, rekao je Stevanović.

Sekretar Udruženja Ljubomir Jovanović naglašava da su oni, odmah nakon saznanja da su spomen ploča i krst skinuti, obavestili pripadnike Policijske uprave Prokuplјe i odmah je protiv nepoznatih počinilaca podnesena krivična prijava.

Izvor i foto: Opština Prokuplje

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare