Broj činovnika u leskovačkoj upravi samanjen za 29

LESKOVAC – Leskovačka lokalna samouprava uspela je da od početka godine smanji svoje redove za 29 radnika što je masu za isplatu zarada smanjilo za 2,5 odsto.

Budžetska sredstva, planirana za isplatu plata gradskim činovnicima za 2015. godinu iznose 887.996.000 dinara.
Poslednjeg dana u 2014. godini loklana samouprava je brojila 1.196 upošljenika na neodređeno i 87 na određeno vreme. Danas ona ima 1.167 radnika na određeno i 92 pod ugovorom na određeno vreme, objasnio je načelnik Uprave za finansije Dalibor Tričković.

„U ovaj broj ulaze svi zaposleni u gradskim upravama, ustanovama kulture, Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, ALER-a, Turističke organizacije, predškolskih ustanova i Direkcije za urbanizam i izgradnju. Moram da napomenem da ostale zaposlene po javnim preduzećima nismo računali jer oni sami sebi isplaćuju plate“ kazao ej Tričković

Inače, ovo je prvi put da se za skupštinskom govornicom iznosi precizan podatak o broju zaposlenih u gradskim upravama.

(Kraj) dum

Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

6 Komentara
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
samofinansirajući
05.12.2015. 09:41

A ko to sam sebi isplaćuje zarade. Ajde baš kažite!

Ete
05.12.2015. 18:06

Ja bih kazo da je to Direkcija. Sami sebi zaradjuju u radno vreme, s gracku licencu. Ete.

oko
05.12.2015. 21:15
Odgovor za  Ete

Direkcija je postala leglo korupcije. Svi vide samo policija i gradonacelnik ne vide.

Sin_Brut
06.12.2015. 07:32
Odgovor za  Ete

Tačno je, i ne samo to, već pojedini direktori i zamenici u kancelarijama primaju stranke i ugovaraju poslove, a gladan narod placa.

red a ne javasluk
06.12.2015. 10:32
Odgovor za  Sin_Brut

Ma da li je moguce da direktor Dirkcije to ne zna ili zna a ne sme i ne moze im nista ili ga imaju u saci ili ih se plasi ili ide linijom nezameranja i cuva se za politicku buducnost ili sta je u pitanju kad mu zaposleni to rade a on ne ucestvuje u sopstvenom poslu ili ucestvuje sa njima ali da ne zna gradonacelnik. Gde su Vam dokazi za javasluk koji prozivate u Direkciji?

informisan
06.12.2015. 17:35
Odgovor za  red a ne javasluk

Direktor direkcije odlazi uskoro u inostranstvo, pa ga nije briga koje probleme ostavlja nasledniku.