Dve povređene putnice iz makedonskog autobusa u kritičnom stanju

Dve putnice iz makedonskog autobusa, koji je u nedelju sleteo sa kolovoza kod Leskovca i prevrnuo se, nalaze se u stanju životne ugroženosti i priključene su na aparate za disanje, dok su preostala četvorica teško povređenih putnika koji su na lečenju u KC Niš, stabilizovani i nisu životno ugroženi.

Troje najkritičnijih pacijenata su do jutros bili na mašinama za disanje, ali je jedan odvojen sa aparata jer mu se stanje poboljšalo.

“Dve pacijentkinje koje su i dalje na aparatima su u stanju životne ugroženosti. Jedna od njih ima tešku frakturu karlice koja je izazvala rupturu mokraćne bešike pa je ona zbog toga operisana. Sada se rade laboratorijske analize koje bi vodile ka tome da se umanji rizik od naknadnih krvarenja, a verovatno će trebati kasnije da se uradi i stabilizacija te slomljene karlice. Ona je u veoma teškom stanju, bila je u hemoragijskom šoku jer je dosta krvarila. Nju ćemo pažljivo posmatrati”, kaže doktor Dragiša Ljubenović, načelnik Odeljenja intenzivne nege na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju.

Druga pacijentkinja koja je na aparatima ima prelom kičmenog stuba na nekoliko nivoa.

“Njoj je juče stanje pogoršalo jer je osim povrede kičme došlo i do povrede kičmene moždine pa je i zbog toga priključena na mašinu za disanje. Jutros je njeno stanje bolje, stabilnija je. Pratimo njeno stanje neprekidno, možda ćemo pokušati i nju da skinemo sa aparata ako se nastavi poboljšanje. Pacijent koji ima povredu mozga je bio na mašini za disanje ali je skinut jer ima poboljšanje zdravstvenog stanja. Ostala tri pacijenta imaju povrede grudnog koša sa prelomom dva, tri ili četiri rebra bez povrede plućne maramice. Oni su u stabilnom stanju tako da možemo da kažemo da za sada imamo četiri pacijenta koji su nam na „sigurnoj strani“ a za ove dve pacijentkinje koje su na aparatima se borimo da im se stanje popravi”, kaže dr Ljubenović.

PROČITAJTE VIŠE:


Prevrnuo se autobus kod Leskovca – troje poginulo, više od 30 povređenih


Ministar zdravlja Makedonije posetio povređene sugrađane iz prevrnutog autobusa


Prisećanja putnika iz autobusa smrti: Čuo sam vrištanje, video sam ljude sa krvavim glavama i rukama


Pratite JuGmedia portal na društvenim mrežama Facebook, Instagram, TikTok i X (Twitter)!
Budite uvek u toku dešavanja!

Pretplati se
Obavesti o

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila: Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije portala juGmedia. Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo čitaoce portala juGmedia da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila. Takođe je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.

1 Komentar
Najstarije
Najnovije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Azemina Verdianz
18.12.2018. 08:11

Kuku Zalosti!!ja samo znam da putujem 6g satim Vozacem i nikada nisam dozivila nesto negativno..dobar covjek sa velikom odgovornoscu za volanom..daga bog dragi sacuva STA DA KAZEM SUDBINA JE TO…I NETREBA GA OSUDIVAT DOSTA JE KAZNJEN..