I ADVOKAT U PRAVNIM MUKAMA: „Nasamaren“ pomoću novog zakona?

I ADVOKAT U PRAVNIM MUKAMA: „Nasamaren“ pomoću novog zakona?
Podeli:

Leskovački advokat Žarko Stanisavljević tvrdi da je na na meti navodne prevarantkinje koja ga je tužila za, kako kaže, lažni dug od 10.000 evra i da izvesnoj V.G. iz Aleksandrovca koja ga tereti nikada oči u životu nije video.

Za Informer je kazao da je žrtva rupe u novom Zakonu o parničnom postupku, po kojem sada ova žena pokušava da po hitnom postupku izdejstvuje presudu kojom bi on moro da joj isplati taj novac.

Zakon predviđa, da se primaocu tužbe, ako se ne zatekne u stanu, ostavi obaveštenje o tome, ali se pismo ne vraća u poštu, već direktno u sud koji ga je i poslao. Ukoliko niko ne odgovori na tužbu u određenom roku, sud ima zakonsko pravo da donese presudu zbog propuštanja odgovora“, objašnjava Stanisavljević i dodaje da je pukom srećom primio obaveštenje.

On osporava navodni dug i sada se žali na nepredviđene troškove.

„S obzirom na vrednost spora, ja već dugujem sudu oko 55.000 sudske takse na ime odgovora na tužbu. U toku postupka ću imati i dodatne troškove odlazaka u sud, veštačenja i ostalog“, jada se ovaj advokat.

(Informer.rs)


Podeli:
 1. Ne volim da se sladim tuđim mukama, ali kako seješ tako žanješ…

  • A sta sad upravo radis,nego se sladis??

   • dolijala božja pravda 23. novembra 2017., 9:43 am

    I jeste za slađenje jer raspitajte se koga sve taj advokat lično tuži i iz kojih pobuda. Mnogo bre voli pare. Konačno i njega neko da uštipe ili uštine, šta je pravilinije?

 2. E baš ste ga našli o čijim navodnim mukama da pišete. Što ne pišete o onima drugim, običnim ljudima, koji su dobili tužbe za navodni dug o više desetina hiljade evra na ime zelenaških kamata, o njihovim problemima. Ovo je ništa. Mogao bi ovaj mladi advokat, kao pravni ekspert i na tu temu da kaže koju reč.

 3. ipak ce musa odrati jarca 23. novembra 2017., 7:30 am

  Dali i tebe zajebase.

 4. Šta je s\'mozgom. 23. novembra 2017., 7:48 am

  Dao izjavu za Informer!? Ccccc.

 5. Advokat Zarko Stanisavljevic 23. novembra 2017., 10:24 pm

  Za sve miseve naravno da tuzim sve one za koje sam godinama radio bez para i na kraju nece da plate. Naravno da se tuze po mojim ugovorima ljudi koji su uzeli novac i nece da vrate,naravno da me ne podnose „delioci pravde“koji to nisu. I naravno da ce vam sve oprostiti samo uspeh nikada. Bolje da svako preuzme odgovornost za svoje postupke,reci i dela.

  • Koji crni uspeh, čoveče? Pa duguješ 10.000 evra!

   • Amori Taso, neje tekst napisan valjano…

    Radi se o tome da postoji član 350 Zakona od parničenje. E tuj je taka procedura da ako ne odgovoriš na tužbu-koju ti sud pošalje, u roku od 30 dana, sud može da donese presudu.

    Znači ovde je priča o tome da ti je neko koga ne znaš, podneo tužbu, i da postoji mogućnost da ukoliko propustiš rok za odgovor, sud donese presudu.

    S druge reči, kad dobiješ ćitapku ti odi kod stručno lice i informiši se… a mogu Taso i ja tebe i ti mene da tužiš i za 1000000 evri, a koe će dokažemo toe neizvesno, te ne mora da znači da adv.Žarko duguje. To sud kako kaže.

Comments are closed.