Advokat se žalio na policijsko zadržavanje, negirao pokušaj ubistva sina

Advokat se žalio na policijsko zadržavanje, negirao pokušaj ubistva sina
Podeli:

LESKOVAC – Advokat Dragutin Vidosavljević (59), koga policija sumnjiči da je juče ubio suprugu Oliveru (52) i pokušao da ubije sina Luku (19), uložio je žalbu na rešenje o policijskom zadržavanju, potvrđeno je danas agenciji „juGmedia“ i Višem tužilaštvu u Leskovcu.

Vidosavljević je juče oko podneva lovačkom puškom pucao u lice Oliveri u kupatilu porodičnog stana u Sinđelićevoj ulici. Istom puškom, prema sumnjama policije, pokušao je da ubije i zajedničkog i jedinog sina Luku, koji se spasao bekstvom kroz prozor.

Prema nezvaničnim policijskim izvorima, Vidosavljević je priznao da je ubio ženu s kojom je bio pred razvodom zbog višemesečnih poremećenih odnosa, ali je negirao pokušaj ubistva sina.

Isti izvor međutim navodi da se Luka spasao bekstvom kroz prozor prizemnog stana.

Trčao je izbezumljen u čarapama i majici sa kratkim rukavima kroz grad dok ga nije zaustavila policijska patrola i odvela u sedište Policijske uprave.

Dragutin Vidosavljević, koji je bio i dugogodišnji advokat Odbora za ljudska prava u Leskovcu, sutra će biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Leskovcu, a Olivera će biti sahranjena na Svetoiljskom groblju u 12 sati.

(Kraj)


Podeli: