Aerodrom u Nišu obeležava 31. godišnjicu rekordnim brojem putnika

Aerodrom u Nišu obeležava 31. godišnjicu rekordnim brojem putnika
Podeli:

Aerodrom u Nišu obeležiće danas 31. godišnjicu od osnivanja i to rekordnim brojem putnika – 242.000 za prvih devet meseci, izjavila j portparolka Javnog preduzeća „Aerodrom Niš“ Ivanka Stanisavljević.

U odnosu na prošlu godinu već sada je broj putnika skoro duplo veći, pošto je u 2016. evidentirano 124.917 putnika„, kazala je Stanisavljević.

Prema njenim rečima, aerodrom u Nišu beleži rast i kargo saobraćaja, i u prvih devet meseci poslužio je za prevoz više od dva miliona tona robe, dok je čitave prošle godine sa njega prevezeno 1,9 miliona tona robe.

Stanisavljević je kazala da će niška vazdušna luka 31. oktobra dobiti još jednu redovnu avio liniju jer će kompanija „Rajan er“ (Ryanair) početi dva puta nedeljno da leti do Stokholma.

Sa aerodroma u Nišu pored kompanije „Rajan er“, lete i kompanije „Viz er“ (Wizz air) i „Svis“ (Swiss), a aerodrom sada ima 11 redovnih avio-linija.

Za proteklu 31 godinu aerodrom „Konstantin Veliki“ u Nišu imao je i pauzu u radu od četiri i po godina, pošto je bombardovan za vreme NATO agresije na Srbiju.

Nakon rekonstrukcije ponovo je otvoren 12. oktobra 2003. godine.
B.Lj.


Podeli: