U ugostiteljskim obejektima u Preševu i Bujanovcu 32 žene radile be dozvole

U ugostiteljskim obejektima u Preševu i Bujanovcu 32 žene radile be dozvole
Podeli:

BUJANOVAC/PREŠEVO/VRANJE – U noći između 12. i 13. avgusta, policija je u saradnji sa Turističkom inspekcijom, Terenskom kontrolom poreske uprave i Inspekcijom rada, na području Bujanovca i Preševa, sproveli su pojačanu akciju kontrole pet ugostitelјskih objekata.

Četiri objekta na području Bujanovca i jedan na području Preševa, navodi  danas u saopštenju.

Cilј akcije je bio utvrđivanje legalnosti poslovanja objekata i provera plaćanja  poreza.Utvrđeno je da jedan objekat u Bujanovcu ne poseduju dozvolu za rad. Otkrivenesu 32 ženske osobe, koje su sa područja Kosova i Metohije, Beograda, Novog Sada, Niša, Bujanovca, Loznice, Aranđelovca, Smedereva, Pančeva, Paraćina, Trstenika, Banje Kovilјače, Raške, Zrenjanina,dve državlјanke Albanijei jedna državlјanka Makedonije. Sve su radile bez ugovora o radu.Izvršen je pretres i jednog objekta sa sobama gde su smeštene ženske osobe, kao i pregled jednog stana  i hotelske sobe.Protiv vlasnika objekta biće preduzete zakonske mere od strane Policijske uprave i inspekcija.

U akciji je učestvovalo 20 policajaca i 25 kriminalističkih policajaca za suzbijanje opšteg, privrednog kriminaliteta i za suzbijanje trgovine i krijumčarenja lјudi, kao i dva kriminalistička tehničara.

(Kraj)iva


Podeli:
Označen sa