“Aktavis” odoleo padu tržišta lekova

“Aktavis” odoleo padu tržišta lekova
Podeli:

BEOGRAD/LESKOVAC – Farmaceutska kompanija Actavis, u čijem sastavu je i leskovačka fabrika lekova “Zdravlje” ostvariće i ove godine sličan poslovni rezultat prošlogodišnjem uprkos padu ukupnog tržišta lekova.

Generalni direktor Actavisa za Srbiju i Crnu Goru, dr Pavle Marjanović izjavio je da je gledano u novcu, sveukupno tržište lekova u Srbiji zabeležilo je pad od 15 procenata, a smanjen je i broj prodatih kutija lekova.

“Uprkos tome, Actavis je u Srbiji održao nivo proizvodnje i prodaje kao i u 2011. godini “, objasnio je dr Marjanović I dodao da je cilj Actavisa da i tokom 2013. godine nastavi sa konsolidacijom poslovanja sa ciljem da ova kompanija obezbedi redovno snabdevanje tržišta lekovima.

“U narednih godinu dana na tržištu Srbije ćemo lansirati i desetak novih lekova i time ćemo pacijentima i državi obezbediti najsavremenije terapije po pristupačnim cenama što je i do sada bila strategija naše kompanije”, kazao je dr Marjanović.

Od 31. oktobra kada je okončano spajanje sa američkom kompanijom Watson Pharmacuticals, Actavis posluje kao treća najveća farmaceutska generička kompanija na svetu u kojoj radi 17.000 ljudi širom sveta.

Fokus novonastale kompanije biće proširenje portfolija i obezbeđivanje novih terapija po najnižim mogućim cenama na tržištima širom sveta. Ovo je istovremeno i velika šansa za leskovačku fabriku Zdravlje, koja sada ima priliku da svoje proizvode plasira in a tržištima koja joj do sada nisu bila dostupna i da poveća svoje izvozne potencijale.

(Kraj)

 

Podeli: