Alpha Bank u programu „Srbija protiv raka”

Alpha Bank u programu „Srbija protiv raka”
Podeli:

NIŠ – U okviru Nacionalnog programa „Srbija protiv raka”, Alpha Bank je, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, donirala dragocene aparate za dijagnostiku oboljenja dojke vredne 1,2 miliona dinara Kliničkom centru u Nišu.

 Donacija ovih aparata Kliničkom centru Niš pomoći će i zaposlenima u toj ustanovi, kao i pacijentima, da na savremen i precizan način uspešno utvrde i leče bolesti dojki, posebno raka dojke, najčešćeg malignog oboljenja kod žena u Srbiji. 

Direktor Klinike za onkologiju Kliničkog centra Niš, prof. Svetislav Vrbić, zahvalio se na donaciji obezbeđenoj u saradnji Ministarstva zdravlja i Alpha Bank.

 ”Kupljena oprema će mnogo značiti našim pacijentima, posebno na Odeljenju intenzivne nege i u dnevnoj bolnici”, istakao je prof. Vrbić. 

Kupovina onkološke opreme je realizovana sredstvima koje Alpha Bank izdvaja od svake transakcije načinjene MasterCard Hvala karticom. Naime, od 2009. godine, Alpha Bank je na ovaj način omogućila dugoročnu podršku fondu Nacionalnog programa „Srbija protiv raka”, u okviru koga već tri godine uspešno sarađuje sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije. Svaki korisnik MasterCard Hvala kartice, bez dodatnih troškova i napora, aktivni je donator u prevenciji raka dojke, jer se svakom transakcijom ovom karticom Alpha Bank izdvajaju sredstva za pomoć u borbi protiv te opake bolesti. 

(kraj)

Podeli: