Amadeus bend održao koncert za pamćenje u niškom zatvoru

Amadeus bend održao koncert za pamćenje u niškom zatvoru
Podeli:

NIŠ – U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu sinoć je nastupio Amadeus benda, i ovaj koncert je, prema rečima upravnika zavoda Aleksandra Grbića, prvi ikada održan rok koncert u jednom zatvoru u Srbiji.

„Amadeus bend“ nastupio je pred oko 400 zatvorenika, a dogadjaj koji su zajedno priredili članovi ovog benda i zatvorenici teško da će skoro biti ponovljen.

Osudjenici su pevali, djuskali i skakali, aplaudirali i podizali ruke uz taktove svake nove pesme, a prave ovacije članovi „Amadeusa“ dobili su kada su razvili srpsku zastavu i zapevali najpre pesmu „Vidovdan“, a potom „Djurjevdan“.

Zatvoreni deo Kazneno-poravnog zavoda u kome kaznu služe osudjenici za najteža krivična dela izgledao je zaista čudesno – za zatvorenicima u sivim uniformama koji zbog bezbednosti djuskaju podeljeni u tri grupe, sa desetinama osudjenika naslonjenih na rešetke prozora okolnih zgrada, i muzičarima koji se svojski trude da ih zabave.

amadeus bend_zatvor_1

Uz hitove „Amadeus benda“ ali i po kojom strofom velikih hitova „Galije“, „Riblje čorbe“, Tome Zdravković, Miroslava Ilića i drugih poznatih pevača i grupa, koncert je potrajao nešto više od jednog sata, a završen je poput mnogih drugih koncerata na otvorenom – vatrometom.

Upravnik zavoda Aleksandar Grbović poručio je sa bine osudjenicima da koncert predstavlja mali znak pažnje uprave za sve ono što su proteklih godina uradili u Kazneno-popravnom zavodu.

Uradili ste mnoge poslove kojima ste uštedeli novac poreskih obveznika. Pored toa pomagali ste ljudima koji nemaju šta da jedu i ljudima koji su nastradali u poplavama. Želim da se popravite i da se nikada više ne vratite ovde„, rekao je Grbović.

On je nakon koncerta pojasnio da je koncert deo tretmana i vapitanja u zavodu.

Bolje je da sutra kada izadju iz zatvora odu na neki koncert, nego da odu da kradu. Ovakav pristup daje rezultate, sve je manje povratnika„, istakao je Grbović i zahvalio se „Amadeus bendu“ što je besplatno održao koncert.

amadeus bend_zatvor_koncert

Osudjenici koji su prisustvovali koncertu imali su samo reči hvale za ovaj gest zatvorske uprave.

Ovo je nešto novo za nas. Imali smo pozorišnu predstavu u zatvoru, a sada i koncert. To nas motiviše da se bavimo pozitivnim stvarima“, rekao je osudjenik Dragan Nikolić.

Aleksandar Stanimirović iz „Amadeus benda“ rekao je nakon koncerta da je to bilo jedno lepo veče, mada za bend teže i odgovornije od drugih jer su nastupali pred ljudima koji žive sami, odvojeni od svojih porodica.

Danas će  u zatvorenom delu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu nastupiti „Beni brikmen“ i „Podujene bluz“ iz Bugarske.

Ovaj koncert KPZ organizuje u saradnji sa džez festivalom „Nišvil“.

Biljana Ljubisavljević


Podeli:
 1. Тамо је сваки концерт за памћење

 2. Milicajski bend.

 3. Jadan pokušaj promocije upravnika. Zamislite da vas neko postroji i natera da stojite i slušate vašarski bend.

 4. radnica kp doma 12.08.2016., 16:18

  Jos jedan,marketinski trik lopovske uprave kp doma u Nisu,skretanje paznje sa onoga sto radi upravnik Aleksandar Grbovic i njegov potrcko Dejan Panic.Kp dom u Nisu nikada nije imao goru upravu od ove.Radnici se sikaniraju i kaznjavaju,dok ubice,lopovi,silovatelji i td imaju veca prava nego posten svet.

 5. Radnica KP doma u Nisu 12.08.2016., 16:27

  Jos jedan,marketinski trik,lopovske uprave kp doma u Nisu,zamajavanje i skretanje paznje.Dok se radnici,sikaniraju i kaznjavaju,upravnik Aleksandar Grbovic i njegov potrcko dejan Panic,daju sva prava lopovima,sliovateljima,ubicama i td.SRAMOTA!!!

 6. Samo mučenici zatvorenici njih mogu da slušaju. Zato jer nemaju gde. Moraju.

 7. Upravnik takve ustanove ne sme da ima psihijatrijsku dijagnozu ali posrećilo mu se. U SNS-u je sve moguće

Comments are closed.