Antić: Jovićeva nezakonito izabrana za v.d. načelnice

Antić: Jovićeva nezakonito izabrana za v.d. načelnice
Podeli:

VRANJE – Predsednik Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije (SPS) u Vranju i zamenik predsednika Skupštine Zoran Antić izjavio je danas da je nedavno imenovana vršilac dužnosti načelnika Službe za javne nabavke u tom gradu Maja Jović izabrana nezakonito.

Antić, čiji su odbornici glasali za izbor Jovićeve na sednici Gradskog veća, rekao je agenciji „juGmedia“ da nema ništa protiv personalnog rešenja, ali da procedura nije sprovdena po zakonu.

„Izabrana je za v.d. istog dana kada je raspisan konkurs za to radno mesto. Našla se u poziciji da ne može u međuvremenu da potpisuje akta i druga dokumenta. Gradsko veće je trebalo samo da konstatuje ostavku predhodnog načelnika i da tu funkciju poveri njegovom zameniku, u ovom slučaju Miroslavi Mladenović, a do okončanja konkursa“, objasnio je Antić.

On je dodao da je Jovićeva izabrana na predlog koalicionog partnera Demokratske stranke (DS).

„Mi smo glasali za taj predlog jer je reč o koalicionom dogovoru, pa nismo hteli da rušimo kredibilitet našeg gradonačelnika“, istako je Antić.

Zamenik gradonačelnika Vranja i visoki funkcioner Glavnog odbora DS u ovom gradu Igor Andonov kazao je „juGmedii“ da su naknadne optužbe bez osnova.

“U zakonu nigde ne stoji šta se dešava kada načelnik da ostavku, lepo stoji ukoliko je načelnik sprečen ili razrešen dužnosti onda poslove obavlja zamenik, ali ukoliko iz nekog razloga načelnik da ostavku, kao što je uradio Nebojša Ljubić, onda imamo pravo da imenujemo vršioca dužnosti do izbora”, naveo je Andonov.

Maja Jović je, rečeno je”juGmedii”, nestranačka ličnost.

(Kraj)

 

 

 


Podeli: