Appendix

Appendix
Podeli:

Поштовани читаоци, приликом слања текста „Светоилијска и НВО Круг“ редакцији Југмедие дошло је до мојих грешака, које хоћу да исправим.

 1. Испод наслова „Светоилијска и НВО круг“ постојао је поднаслов „Први део“ јер сам због обима текст поделио у три дела. Зато и на крају текста стоји „Други део: Улица ће решити све.“ Ово је време „за џа или бум“! Не „бу“, него „бум“!
 2. Једна од НВО која је добила средства на конкурсу локалне самоуправе „за пројекте из области социјалне заштите“ је НВО „Жене за мир“,у којој је моја супруга Љиљана Нешић потпредседница организације. НВО „Жене за мир“ за пројекат „Безбедна жена, безбедна породица“ добила је око 300 000 динара. Средства су добијена у оквиру НВО „SOS телефон“, далеко најстарије НВО у Лесковцу и у целој Јужној Србији. Све што је од НВО сектора дошло у Лесковац, све је то формирано много, много година касније. НВО „Жене за мир“ су после НВО „Народни парламент“ и НВО „Едукациони центар“ најзначајнија, најорганизованија, најпознатија, најпрепознатљивија НВО из Лесковца и Јабланичког региона, која своје контакте одржава са великим бројем НВО у Србији, са земљама бивше Југославије; Албаније, Бугарске, а посебно са НВО Белгије, Шведске и Норвешке. Као врло значајна, репрезентативна организација, која се бори против насиља у породици и за заштиту људских, посебно женских права, препозната је и као релевантан и референтан партнер највећих и најзначајнијих НВО Србије и дугогодишњи судеоник скупова НВО у земљи и иностранству; позвана је и учествовала је њена представница (Љиљана Нешић) на тродневном скупу од 24. до 27. августа 2017. године у Врњачкој Бањи, где се, поред осталог, разговарало и договарала стратегија о предстојећем, најављеном разговору Александра Вучића са НВО сектором. Од 1.9.2017. до 12.9.2017. одржава се на острву Брачу као и сваке године велики скуп НВО из Средње Европе; скуп организација које се баве заштитом људских, посебно женских права и на ком ће НВО „Жене за мир“ имати своју представницу – Љиљану Нешић. Све ово нисам ставио у претходном тексту зато што „ово је мали град, у ком се све зна“. Аметом све, па и ово што сам написао. Ко је добио средства на име конкурса објавила је одмах по додели наша и ваша Југмедија. Тако да нисте, цењени читаоци, били ускраћени ни за ту информацију.
 3. Осећам потребу да се захвалим глодурки Југмедије Милици Ивановић што је променила моју слику и поставила слику где сам у друштву са моје „шарено кутре“, које се одазива на име Чупко. Велику и искрену захвалност дугујем и професору историје Мирославу Живковићу, који нас је усликао у марту месецу прошле 2016. године испред „школе поред реке“, најбоље школе на свету; где сам ја завршио једина 4 разреда основне школе. Нисам наставио школовање, јер после ове школе није ни било потребе. Када је слика настала, ја сам имао 68 година, а Чупко 12 година. Баш смо пар. На десном рукаву јакне је америчка застава, а на левом рукаву је грб Манчестер јунајтеда и застава Аустралије. Тек толико да се зна!
 4. Негде сам прочитао мисао, не могу да се сетим чија је, па да поделим радост са вама, драги читаоци: „Када ћете да схватите да етикетирање код мене нема ефекта? Мени свака етикета добро стоји. И најгора.“ Илити моја мисао, као пионира друга Тита: „Што је више критике и лажи, ја сам себи све дражи и дражи.“

Срећан празник, Велика Госпојина! Леп дан и свако добро.

др Вјачеслав Нешић

(Tekst poslat redakciji 28. avgusta)

 


Podeli:
 1. Глупан и Тупан 29. avgusta 2017., 1:02 pm

  А које је овај тео да каже?
  0  0
  • Mnim da je teo da kaže da je pod stari dani stanao egzibicionista i da ga kad je malečak bijo tata i mama nisu mazilii te mu treba pažnja vascelog čitalaštva, rekao bi. Ako neje tako dabogda pljeskanicu pojeo na roštiljijadu koja nije ni za ovo pametno i nevino kutre.
   0   0
 2. Ne zna se ko je poubav. Vecko u 70 godina, ili sareno kutre Cupko u 14 godina. Srecan i tebi praznik profesore.
  0  0
 3. Драгојло 29. avgusta 2017., 2:46 pm

  Зајебало век!
  0  0
 4. kakav edukacioni centar,oni nemav ni za čips. Čestitke ženama za mir.
  0  0
 5. Ja se ne bih hvalio ovakvon jaknom koju bih jedino nosio tokom izvodjenja radova u svom vinogradu, daleko od očiju javnosti. Kulturu odevanja, kao i kulture ine, izgradjuješ sam. Ne formira ti je metuzalemska malogradjanska familija Drašković. Nije ti ovo 1991.
  0  0
 6. Krug je odustao od projekta i para a zene za mir su dobile kolko su trazile da su trazile 2mil tolko bi dobile
  0  0
  • Odliçno! Sad sve neka daju na Vjačeslavku.
   0   0
   • Eeee, Bulevar, uboli ste u sred sride. To je motiv prethodne i ove nazovi kolumne. Što sad neki tamo drugi? Što ne SAMO moj bata i Vjačeslavka?
    0    0
    • More ima za svi da štrpkaju. Zna li neko šta Vjačeslavka ima od škole? Nego, sutra ću je pozovem na SOS telefon ako mi žena opet namanjuje pa ću je pitam. Ma neću gu ni pitam, jer sigurno je firmirana intelektualka ko njena mnogo-mnogo ružnija polovina. Pozdrav za SOS, mož će mi pritrebate, ne mi treba zameranje s vas kao ni sa vašeg dtugara Meska.
     0     0
 7. Nece Vecko da mnije u osami. Ima sa koju da mnije u duetu. Pitaj nekoga iz njegovu generaciju, ko je najbolje obu;en frajer bio u Leskovac. Moja majka kaze da je uvek nosio najlepsa i najskuplja odela. Pa i ova kozna jakna je iyuzetno kvalitetna i skupa.
  0  0
  • Neka si mnije s kog oće, 5 puta je punoletan sa izgleda najmanje 5 puta vecim privilegijama od obič. smrtnika. Pozdravio ga moj ujak i rekao mi da napišem (citiram) – ‘pozdravi tog špiclova od mene – Milisava. Tolko…On zna šta znači špiclov’.
   0   0
 8. @Mnije u Osami
  Vecko je oduvek bio egzibicionista. Od malecko. Cipele Timberland original, firmirane farmerice, izlizana namerno da izgleda stara jakna iz London(cena boli glava), sve u svemu ko tvoja dva ali neobrana vinograda.U garderobu ne se kaci s njega, sitna si ribica.
  0  0
 9. generacija veckova 30. avgusta 2017., 10:09 am

  @veckov drugar
  Vecko i polovna garderoba!! Mora da si na R. jeo psecu radost i pio bunike. Tatko direktor Zdravlja, majka u Nevenu, a on polovnu garderobu. Iymisljate samo da ocrnite coveka.
  0  0
  • Ma prenosuje od batice, al to sve novo 😃
   0   0
  • Direktori u najačim firmama a nije im bio dobar komunizam. Živeli ko bubrezi u loju. Nosio bi Timberlend da mu je tatko bio radnik. Ma kad se setim i deca običnih radnika su tada nosila garderobu iz Italije i išla na more. A sada teško da mogu i ovu kinesku.
   0   0
   • Crvene izmaglice 30. avgusta 2017., 3:17 pm

    Opalac! Misl8m, klasika. Direktorsko-udbaška dječ’ca koja su tokom pada The Zida kroz NVO i SPO pokušali da operu svoje deeebeeloo privilegovane (malo)građanske korene. Ne biva, stožerniče…
    0    0
  • Navodni @veckov drugar, da ti kaže nešto rođak. Ako si pred mrešku i ako imaš 70 godine, a furaš se na timberleni, onda su u pravu sugradjani koji vas poznaju a koji kažu da ste zalopajke i da za .. niste.
   0   0
 10. Mplim gospodina V.N.da sledecu kolumnu ne pise.Nema vajde.Nego da se slika sa kaputom iz sifunjera,kozom ili ovcom sa pase i carapama kupljenih od Bugara za crvenu.To narod trazi,pusti komentare o NVO,BDP,NLO,SiNuS…Zuti,Crveni,Sareni..
  0  0
  • Grci - najbolji trgovci 30. avgusta 2017., 3:47 pm

   Ovo li se skratili ud..ški kožni mantili do iznad pasa? Još vam se Broz nije oladio a Solunjani su počeli da štave kožu jadnih ovčica za srpsku tranzicionu mufljuziju. USA zastavice? Daklem majstori su da spoje istorijski momenat i biznis.
   0   0
   • Daju čike bonu? Naaaravnoo. 31. avgusta 2017., 12:52 pm

    Udba, „Grku“ udba…preppoznaces ih po tome što im mantije mirišu na prljav i krvav novac. Autor je lepo savladao nvo školicu. Dali su mu i bonu da isiska.
    0    0
  • Toi ti wikam - wiki izvornik 31. avgusta 2017., 4:26 pm

   Ni pirotski opanci nisu postjali kad je on momkovao a kamoli tija timberleni sto se kupuju za 100o dinara uz kupon iz Kurir
   0   0
 11. Novi Veckov drugar 30. avgusta 2017., 9:54 pm

  @Selska posla
  Potpuno si u pravu. Dugo godina znam Vecka i tacno je da je „da ste zalopajke i da za .. niste.“ Neje Vecko za toj koje pises. Ceo zivot je najvi[e voleo zenske.I zatoj si @Selska posla u pravu, a koj je u pravu ce ga ……!
  0  0
 12. Nadmašen rekord sopstvenog idiotizma 31. avgusta 2017., 11:48 am

  Oprosti mu Bože, zna šta radi sa američkom zastavom na second-second-second-hand odeći.
  0  0
 13. ….na sliku
  0  0

Comments are closed.