Atletičarka Marija Papović donela zlato iz Italije

Atletičarka Marija Papović donela zlato iz Italije
Podeli:

Sedamnaestogodišnja učenica leskovačke Gimnazije i višestruka atletska prvakinja Srbije Marija Papović osvojila je zlatnu medalju na Međunarodnom takmičenju u brzom hodanju u Trstu, na Kupu Adria.

Ona je 10 kilometara prešla za 51 minut i 52 sekunde i samo 23 sekunde su joj nedostajale za plasman na svetskom takmičenju naredne godine u SAD.

Marija Papovic u sredini na odlučujućoj trci u Trstu

Nisam razočarana što se nisam plasirala, naprotiv, ponosna sam svojim zlatom kao i saznanjem da sam se približila za dlaku svetskoj normi. Iako spadam u kategoriju mlađih juniora, takmičila sam se u kategoriji starijih juniora i osvojila zlato“, priča za Jugmediu ova vesela devojčica, inače srpska šampionka u kategoriji mlađih i starijih juniorki, prvakinja Bugarske, vicešampionka STIPL-a na 3.000  metara s preprekama i, naravno, član Atletskog saveza Srbije.

Mariji Papović je trka u Trstu prva trka u životi na 10 kilometara, budući da se u njenom uzrastu u Srbiji ne održavaju trke u hodanju na više od 5 kilometara.

U Trstu mi je pomoglo to što je kiša pljuštala dok su trke trajale jer sam vežbala i po kiši i po suncu, ali i desetodnevni trening u kampu u Atini, na poziv Grka“, priča.

Marija je članica Atletskog kluba Dubočica i za njen uspeh u ovoj disciplini veliku zaslugu ima požrtvovani trener Ljubomir Raković.

Ima, kaže, i veliku podršku grada Leskovca. Njen trener insistira da se u tom smislu pomene gradski većnik zadužen za oblast sporta Goran Vukadinović kao i sam gradonačelnik Goran Cvetanović.

Milica Ivanović


Podeli:

Comments are closed.