Banice i paprika vrtke atrakcija na Sajmu etno hrane

Belopalanačka banica i paprika vrtka, prepoznatljivi proizvodi na tržištu Srbije, predstavljeni su na najvećoj smotri proizvođača tradicionalnih proizvoda u Beogradu

Banice i paprika vrtke atrakcija na Sajmu etno hrane
Podeli:

Među 300 izlagača, na 12.Sajmu etno hrane i pića, belopalanački proizvodi promovisani su od strane Turističke organizacije uz podršku opštine Bela Palanka.

Promocija u Beogradu je najbolji način afirmacije naših tradicionalnih proizvoda, koji su postali nezaobilazni element turističke ponude Bele Palanke. Kada budemo završili postupak zaštite geografskog porekla belopalanačkih brendova banice i paprike vrtke, radićemo na tome da oni postanu prvorazredni tržišni artikli”, istakao je Goran Miljković, predsednik opštine na promociji u Beogradu.

Miljković je dodao da Bela Palanka već postaje važno mesto na turističkoj mapi Srbije a predanost cilju da turizam postane ekonomski pokretač razvoja pokazuje činjenica da  ova opština druga opština u Srbiji koja je izradila Pogram razvoja turizma.

Turističkoj organizaciji Bele Palanke ovo je šesto pojavljivanje na međunarodnoj smotri etno proizvoda u Beogradu.

Promocija gastroturizma je neophodna i želja nam je da narednih godina na sajmovima budu proizvođači paprike vrtke i banice iz Bele Palanke i mi zajedno sa lokalnom samoupravom ulažemo velike napore da se na tržištu što pre nađu belopalanački brendovi”, rekao je Miloš Lilić, direktor Turističke organizacije Bele Palanke.

Promociji u Beogradu prisustvovali su brojni prijatelji Bele Palanke, počev od Nenada Gladića, promotera Dana banice, profesora Branka Krasojevića i mnogih belopalančana koji žive u Beogradu ali rado posećuju svoje mesto tokom Dana banice i pomažu promociji Bele Palanke.

U etno dvorištu sajma, kulturno nasleđe našeg kraja, predstavio je belopalanački folklorni ansambl i muzički talenti a organizovana je i degustacija naših brendova banice i jela od paprike vrtke, što je bio svojevrstan poziv na manifestaciju “Dani banice“ koja se naredne godine održava po trinaesti put u Beloj Palanci.

Prezentaciju Bele Palanke na pravi način upotpunili su i zvanične maskote Dana banice, Banička i Baničko.

(Kraj)

 


Podeli: