Besplatna oprema za 50 malih preduzeća

Besplatna oprema za 50 malih preduzeća
Podeli:

Nemačka nevladina organizacija Help i grad Niš realizovaće tokom ove i naredne godine projekat koji će omogućiti da najmanje 50 mikro i malih preduzeća dobije besplatno opremu za pokretanja i razvoj malog biznisa, izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

On je sa menadžerkom organizacije Help Mašom Bubanj u Gradskoj kući potpisao ugovor o realizaciju projekta čija je ukupna vrednost 120.000 evra.

Bulatović je rekao da će iz budžeta grada biti isplaćeno 48.000 evra, a ostatak će ozbezbediti Help.

Bespovratna pomoć namenjena je socijalno ugroženim gradjanima, nezaposlenim majkama, licima koji su se vratila sa odsluženja zatvorske kazne i drugim ranjivim kategorijama stanovništva„, izjavio je je Bulatović.

Menadžerka projekta Maša Bubanj kazala je da će lica koja nameravaju da pokrenu sopstveni mali biznis dobiti opremu vrednu 2.400 evra.
Konkurs za dodelu opreme biće raspisan 1. oktobra i trajaće najmanje mesec i po dana„, rekla je Bubanj.

Ona je najavila da će u Nišu i okolnim većim selima Help organizovati informativnu kampanju kako bi se što veći broj gradjana upoznao sa uslovima za konkurisanje.

Bubanj je podsetila da će lica kojima oprema bude odobrena imati i besplatnu obuku za započinjanje malog biznisa.
Prema njenim rečima, najnoviji projekat je šesti po redu koji grad Niš i Help zajedno realizuju.

Do sada smo podržali 430 mlih biznisa sa ukupno 1,3 miliona evra„, izjavila je Bubanj.

Najnoviji projekat koji grad Niš i organizacija Help realizuju deo je projekta „Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana“ koji Help realizuje uz donatorsku pomoć nemačke vlade.

Ukupna vrednost projekta je 2.975.000 evra a biće realizovan u Nišu, Pirotu, Ubu i Zaječaru.
Biljana Ljubisavljević


Podeli: