Bez struje veliki broj sela u Jablaničkom okrugu

Bez struje veliki broj sela u Jablaničkom okrugu
Podeli:

Slab sneg je izgleda iznenadio i leskovačku Elektrodistribuciju, pa su sistemi od sinoć počeli da ispadaju jedan po jedan, a rezultat je da je ovog momenta bez struje na desetine sela i zaseoka u opštinama Leskovac, Vlasotince, Lebane i Medveđa.

Nenad Stojanović, šef službe za planiranje i operativno upravljanje kaže da je najveći problem to što je rastinje otežalo pod snegom, padalao na dalekovode i izazivalo i još izaziva prekide u napajanju.

Struju od sinoć do danas nešto posle podneva nisu imala mesta na području Leskovca : Predejane, deo Grdelice, deo Oravice, Tulovo, i Kopašnica, a sada je bez struje sela i zaseoci na većoj nadmorskoj visini sa snegom preko 40 centimetara.

Prema njegovim navodima, na području Lebana nema struje u: Poroštici, Buvcu, Drvodelji, Lipovici, Klajiću i Radovcu. U ovim selima nestala je struja jutros u 6,30 sati.

U Medveđi su bez struje stanovnici Marovca, Sinanova i Mamulovca.

Postavlja se logično pitanje šta će biti sa strujom kada i ako sneg bude dostigao visinu od preko metar ili dva, kao prošle godine

U Vlasotincu su neka sela dobila struju, ali ekipe rade da osposobe dalekovode prema selima Konopnica, Skarpež, Šišava, Donja i Gornja Lomnica, zatim, deo prema Svođu, Tegošnici, Lukačevu, Jakovljevu i Dobrovišu.

„Sve ekipe su na tereneu u punom sastavu i većina ovih mesta dobiće struju u toku dana ili do kraja dana. Najveći problem predstvljaju naseljena mesta iznad 700 metara nadmorske visine“, napominje Stojanović.

Iste ekipe su cele ove godine radile na poboljšanju elktromreža i dalekovoda, a bilo je i akcija čišćenja rastinja u brdovitim predelima, ali izgleda nedovoljno.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Ako sneg bude toliko padao struje neće biti do proleća….a kada dodje proleće onda neće biti vode …tako da moramo se navikavati…

  2. A be sta je pa sad ovoj?kude je sg onaj Marko iz distribuciju golem strucnjak i radnik .zakoje sg nema struja a??? pa kd se celi leto vozija sas devojku sas drzavni auto u radno vreme , mesto da je radija nesto!moooreeeee

  3. Setiće se oni sela kada treba da se glasa…e tada obećavaju sve,imaju sve vrste bajki na repertoaru….

Comments are closed.