Biseri sa Vlasine na Dunavu

U okviru Novembarskih dana kulture u Kostolcu je održano književno veče pod nazivom „Biseri sa Vlasine” gde su vlasotinački pisci predstavili svojim delima.

Reč je o uzvratnoj poseti Vlasotinčana kostolačkim pesnicima, koji su u maju bili gosti Narodne biblioteke „Desanka Maksimović”.

Manifestacija je organizovana uz pomoć Opštine Vlasotince, Građevinsko-trgovinskog preduzeća „Sredor” i Kluba ljubitelja knjige „Majdan” iz Kostolca.

U ime domaćina prisutnima se obratila Slavica Pejović, predsednica Kluba „Majdan”, koja je uručila zahvalnice pesnicima Srbi Takiću i Novici Joviću.

„Zahvaljujem domaćinima na ovako srdačnom dočeku i ujedno ih pozivam da u maju ponovo budu naši gosti“, rekao je Srba Takić pre nego što je pročitao svoje stihove.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa pesmama Novice Jovića objavljanim u zbirci „Žena”. Profesor Saša Stanković govorio je o monografiji o beogradskom gradonačelniku Vladi Iliću, koja je za nekoliko meseci privukla pažnju ljubitelja istorije širom bivše Jugoslavije.

Pesme iz svoje prve zbirke predstavila je Jagoda Savić iz Leskovca, kao i domaći pesnici iz Kostolca i susednih mesta.

Za muzički deo večeri bili su zaduženi pevači Marija Stojičević i Slobodan Janković, koji su izuzetno emotivno izveli izvorne pesme Južne Srbije.

(Kraj)