Bivše rukovodstvo prikazivalo veštačku dobit, sledi privatizacija GAS-a (VIDEO)

Bivše rukovodstvo prikazivalo veštačku dobit, sledi privatizacija GAS-a (VIDEO)
Podeli:

Kadrovske promene na Gradskoj autobuskoj stanici su bile neophodne zbog lošeg i nemoralnog vođenja ovim preduzećem, kazao je danas potpisujući krivičnu prijavu protiv nekadašnejg direktora Gojka Veličkovića gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, uz najavu da će GAS morati da uđe u proces privatizacije.

On je objasnio da se uvidom u bilans uspeha za 2016. godinu vidi da ovo preduzeće iskazuje dobit u iznosu od 1.053.000 dinara, ali da je ona veštački stvorena zbog novčanih potraživanja koja realno nisu naplativa.

Tako na primer, dugovanja preduzeća „Andrić komerc“ sa kamatom prelaze 20 miliona dinara. Preduzeće je u stečaju i nema imovinu, što nam govori da je nemoguće naplatiti ovo potraživanje“, kazao je Cvetanović.

Gradonačelnik direktoru: Ove da iselite! (VIDEO)

Sve ovo dodatno će otežati poslovanje Gradske autobuske stanice, smatra prvi čovek Leskovca, iako je, po njegovim rečima, novi direktor  Žikica Stojanović promenom organizacije rada u kratkom vremenskom intervalu doprineo stvaranju pozitivnih finansijskih efekata u radu.

Ovo potvrđuje činjenica da ukupan promet u oblasti saobraćaja u junu 2017. iznosi oko 14.600.000 dinara, dok je u junu prošle godine iznosio 13.700.000 dinara.  Dolaskom na čelo preduzeća, Stojanović je nasledio dugovanje prema prevoznicima u visini od oko 4.150.000 dinara, zaključno sa aprilom. Pojedinim prevoznicima računi nisu bili izmireni od novembra 2016.  Uzimajući u obzir da  najveći deo prihoda ovog javnog preduzeća dolazi, upravo, od prevoznika, cilj novog rukovodstva bio je da u prvih mesec dana izmiri dugovanje prema prevoznicima. To je i učinjeno. Danas, ovo javno preduzeće ne duguje prevoznicima i polako vraća poverenje koje je bilo urušeno“, istakao je Cvetanović.

Ovom prilikom je rečeno da je jedan od prioriteta rukovodstva u daljem periodu stvaranje uslova za podnošenje zahteva za pribavljanje licence za rad autobuske stanice.

Ovo je velika stvar i sada možemo da krenemo sa pronalaženjem modela za privatizaciju Gradske autobuske stanice. Ono što nama predstavlja objektivni problem je što na istom prostoru postoje dve firme LEGAS i GAS“, dodao je prvi čovek Leskovca.

Zaključio je da će se reševanjem njihovog pravnog statusa stvoriti uslovi za pokretanje procesa privatizacije.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Direktor Stojanovic je pravi covek za GAS. Za kratko vreme pokazao dobre rezultate. Puno uspeha u daljem radu..
  0  0
 2. Verovatno ce peronska karta uskoro poskupeti?
  Kako opravdavate toliki broj zaposlenih?!
  Ta stanica moze funkcionisati sa 10 zaposlenih.
  0  0
  • Apsolutno nije tačno da stanica može raditi sa 10 zaposlenih 24 časa, ako si privatnik a vidim da jesi da li znaš da zaposleni može da radi maksimum 40 časa nedeljno, da ima pravo na minimum godišnji odmor za 20 radna dana, da ima pravo da ako se razboli, pravo na bolovanje …….., pošto znam koji si ti trebalo bi da te poseti Inspekcija za rad i vidi koliko ti radnici rade, možda 70 časova nedeljno bez prava na Godišnji odmor, ili si ti onaj koji hoceš za dž da kupiš stanicu ali pre toga nadam se da će te Inspekcija za rad odrati zbog nepoštovanja Zakona o radu.

   Što se tiče peronskih karata najjeftiniji smo u Srbiji za samo 60, 100 ili 200 dinara uz mesečnu kartu prevoznika možeš koristiti naše usluge ceo mesec.
   Svrati do BAS pa vidi koliko je to.
   0   0
   • Hajde molim vas kazite mi koje vi to usluge pruzate putniku za kupljenu peronsku kartu?
    Pa vi ni cekaonicu nemate a da nepricam o cistom toaletu,displey tabli o dolasku i odlasku autobusa ili internetu.
    Vi uzimate 80 dinara samo da bi putnik napravio 20 metra da bi uso u autobus.
    0    0
 3. Manite se termina privatizacije, ta privatizacija je uništila Srbiju, valjda se kaže prodaja kapitala ili pronalaženje strateškog partnera u javnim preduzećima.

  Ne verujem da će predsednik Vučić dozvoliti da se privatizuje preduzeće jer je izjavio da je to samo pljačka, a i kapital na stanici se ne zna čiji je :GAS ili LEGAS, možda radnički a možda svih građana grada Leskovca, koji su svojim porezima sagradili Autobusku stanicu, možda UNDP (Američki) koji je ulagao novac u istu.

  Nije lako, godinama pokušavaju da „privatizuju“ GAS, setite se Botinih reči pre 4-5 godina.

  Stanica je tu zbog putnika a ne zbog privatnika.

  Nadam se da će radnici raditi tamo do penzije u JP.
  0  0
 4. Slažem se da je bolje ali valjda su i zaposleni svojim odgovornim i kvalitetnijim radom povećali prihode, nažalost ovde to niko i ne spominje. Ma ko šiša radnike to ne postoji u Srbiji, samo rukovodioci.

  Što se tiče veštačke dobiti Gojko je malo dete prema predhodnom direktoru koji je bio ekspert pa je dobit bila i 5 miliona, radnici će prepoznati ko je to a i dao je interviju lokalnim novinama.
  0  0
 5. i sada ce Gas da kupi frenki…tipicna podmetacina,ojadis drzavnu firmu pa kumovski poklonis kumasinu….i kazu preduzetnik…ko je ovde preduzetnik? sve bre lopurde…tajkuni sa namestenim tenderima i poslovima….nemoz posten covek da odradi najobicniji zanatski posao zbog politicara i lopurda….
  0  0
 6. „Kao partneri javnim preduzećima na lokalu ‘slučajno’ će se pojaviti kumovi bliski aktuelnoj vlasti ili moćne multinacionalne korporacije za koje predstavnici aktuelne vlasti lobiraju, a čiji je motiv samo profit i bogaćenje na teret obespravljenih. U takvim uslovima građani Srbije i generacije koje dolaze nemaju perspektivu za opstanak“, ocenio je Mitrović.

  http://www.kurir.rs/vesti/politika/2874387/dveri-upozoravaju-opstine-i-gradovi-u-srbiji-pred-bankrotstvom
  https://dveri.rs/opstine-i-gradovi-u-srbiji-pred-bankrotstvom#cyr
  0  0
 7. PA daa kada je tatica Petrusica predsednik viseg suda,i gle cuda,posle godinu dana bavljenja advokaturom njegovi sincici imaju preko 2000 predmeta!!!!! To je samo 1% od onoga sto moze da se iskopa oko Petrusica. TO JE JAVNA TAJNA U LESKOVCU,ali polako pocinje da se otkriva istina…
  0  0

Comments are closed.