Boban Lepojević (DS) novi predsednik opštine

Boban Lepojević (DS) novi predsednik opštine
Podeli:

PROKUPLJE – Boban Lepojević iz DS novi je predsednik opštine Prokuplje, a predsednik lokalne skupštine je Ljubiša Đurković iz SPS. Oni su izabrani danas na konstitutivnoj sednici Skupštine Prokuplja.

Posle višečasovnog zasedanja oformljena je skupštinska većina koju pored DS sa 16 odbornika i SPS sa 9, čine još i DSS (2) i URS sa 9 odbornika, što čini 36 od 55 odborničkih mandata.

U opoziciji su: PZJ (6), CRNOGORSKA PARTIJA (1) i SNS (12).

Pored čelnih ljudi opštine, izabrani su i zamenici, kao i devet članova Opštinskog veća, a verifikovani su i mandati odbornicima.

Tako je Prokuplje kao centar Topličkog okruga poslednje dobilo novu vlast.

Govoreći o svom budućem radu Lepojević je naglasio da je DS osmislio platformu budućeg rada i da su sa njom već upoznati svi koalicioni partneri.

„Prioritet će biti završetak započetog obdaništa, saniranje deponije, izgradnja zatvorenog bazena, ali i da se uposle ljudi“, kazao je novi predsednik Prokuplja.

Naglasio da je u „Leoniju“ u toku završetak nove proizvodne hale gde će više stotina Prokupčana dobiti posao i osvrnuo se na zajednički sporazum sa opštinom Žitorađa koji podrazumeva dolazak „Iguane“ u Vlahovo.

„I tu očekujemo nova radna mesta za naše građane“, dodao je.

U izboru nove vlasti nisu učestvovali odborici SNS koji su napustili sednicu posle verifikacije mandata.

(Kraj)

 

Podeli: