Boing za Boing Boing

Boing za Boing Boing
Podeli:

Rekli bi svi oni koji su se zaista dobro zabavili na premijeri komdada koji su šest mladih ali iskusnih leskovačkih glumaca sami odabrali i uz pomoć direktora Stanislava Grujića, potrudili se da predstavu, koja je rađena po motivima komada Marka Kamoletija, adaptiraju i prilagode našem podneblju.

Lepe žene i lokalni humor su garant da će leskovačka pozorišna publika biti oduševljena

Mada, u trenucima malo i zbunjujuće, zbog interpretacije ujaka Novice za koga smo u startu sigurni da je šumadinac, te odjednom južnjak koji završava na zadušnicama u Igrištu… što nije ni malo zasmetalo publici u prepunoj sali leskovačkog Narodnog pozorišta, već naprotiv.

Zvezda predstave je zasigurno mlada glumica Nataša Stanković, čija se uloga sluškinje Berte pamti i nakon što napustite pozorišnu salu, a pored nje takođe sjajan posao odradili su i Filip Radivojević, Nenad Mitrović, Petra Dimitrijević, Mina Cocić i Jovana Grozdanović.

Naslovna fotografija uslikana na jednoj od proba

E, sada, možda sve ovo što smo naveli i nije tačno. Možda smo pogrešili, i možda zaista ne možete da verujete novinarima koji su, po običaju uprave pozorišta, konstantno smešteni u poslednji red, jer su prvih pet, kako smo i ranije pisali, rezervisani za „glavne face“ iz lokalne samouprave.

Ne znamo kakva je praksa u drugim pozorištima, ali, gospodo organizatori, ukoliko već pozivate novinare da izveštavaju sa vaših premijera, onda im omogućite da zaista i urade svoj posao. Zbog toga smo odlučili da detaljniju kritiku ovog komada prepustimo gospodinu Vjačislavu Nešiću koji je na premijeri dobio nešto bolja mesta.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. samo za Dragana, Milice ne objavljuj 😉 15.10.2017., 03:23

    Placa li neko novinarima da izvestavaju o događajima u gradu ili ne? Volontirate? Karte dobili dzabe? Dragane…lepa ti slika, sa predstave…svaka cast. Zudis da sednes pored „glavnih faca“, hoces i ti da budes „glavna faca“. Na svakoj reprizi prvi red ti je slobodan, nađes penzionera i kupi ti kartu sa popustom 200 kinti, nije puno…uzivaj.

Comments are closed.