Bojnički kotlić odneli ribolovci iz Kuršumlije

Bojnički kotlić odneli ribolovci iz Kuršumlije
Podeli:

Ekipa „Ribolovci“ iz Kuršumlije skuvala je najbolju riblju čorbu i zasluženo osvojila prvu nagradu na manifestaciji  „Zlatni Kotlić“ koja je u subotu 14. oktobra održana na platou ispred sportske hale u Bojniku.

Za tri nagrade koje je za najbolje učesnike obezbedila Turistička organizacija opštine Bojnik takmičilo se petnaest ekipa iz Bojnika, Leskovca, Medveđe, Kuršumilije i Prokuplja.

Žiri u sastavu Milena Stanisavljević, domaćica i dobitnik ovogodišnje Oktobarske nagrade opštine Bojnik, Jovica Marjanović, ekonomista za ugostiteljstvo i turizam i Dragan Vitković, kuvar i ribolovac,  nagrade je dodelio i ekipi škole „Boško Krstić“ iz Bojnika koja je zauzela drugo mesto i dobila pekač,  dok je trećeplasirana ekipa „Gorštak“ iz Prokuplja kao nagradu dobila šerpu.

Organizator manifestacije obezbedio je stolove, drva za loženje vatre, sokove i vodu za sve takmičare kao i kecelje sa odštampanim logom manifestacije.

Takmičenje su muzikom ukrasili bojnički trubački orkestri kao i KUD „Belac“ iz Pridvorice.

Direktor TO Bojnik, Danilo Krivokapić ističe da je takmičenje proteklo izuzetno uspešno i kvalitetno a žiri je imao jako težak zadatak da od petnaest ribljih čorbi odabere tri najbolje.

„Učesnici su zadovoljni organizacijom i istakli su želju da i naredne godine ponovo učestvuju. Svi učesnici su pored zahvalnica i kecelja na poklon dobili i knjigu „Prst sudbine“ autora Zorana Jovanovića“, rekao je Krivokapić.

Zanimljivo druženje i takmičenje u pripremanju riblje čorbe pratilo je stotinak gledalaca koji su na kraju bili u prilici da po svom izboru degustiraju čorbe iz kotlića koji su im posebno privukli pažnju.

Zoran Jovanović

 


Podeli: