Boksersko zlato sa DRŽAVNOG PRVENSTVA sija u Vlasotincu

Boksersko zlato sa DRŽAVNOG PRVENSTVA sija u Vlasotincu
Podeli:

Iznenađenje na Prvenstvu Srbije u boksu priredio je bokserski klub „Arena“ iz Vlasotinca, koji je u žestokoj konkurenciji osvojio 4 zlatne i 1 bronzanu medalju, kao i pehar za najboljeg boksera u uzrastu školaraca. U ukupnom plasmanu od 52 kluba, Vlasotinačani su zauzeli visoko treće mesto, a u muškoj konkurenciji drugo mesto po redosledu uspešnosti klubova.

Šampioni Srbije u boksu za 2017. godinu iz Vlasotinca, koji će biti upisani u istoriji ovog srpskog olimpijskog sporta, postali su: Milan Stanojević, Pavle Takić, Alek Andrejević i Ognjen Mitić, a trećeplasirani na prvenstvu je Marko Bidžić, svi članovi BK „Arena“ iz Vlasotinca.

Takođe, za najboljeg boksera u Srbiji, u uzrastu školaraca proglašen je Alek Andrejević iz Vlasotinca, koji je sva tri dana pobeđivao boksere iz Trstenika, Smedereva i Loznice. Pehar Andrejeviću uručio je naš proslavljeni sportski as Mirko Puzović, osvajač bronzane medalje na olimpijskim igrama u Los Andjelesu, dva puta trećeplasirani na svetskim prvenstvima, dva puta drugoplasirani na Evropskim prvenstvima, trostruki prvak Balkana i trostruki prvak Jugoslavije u boksu.

Ponosan sam, svakako, na rezultate koje smo postigli na državnom Prvenstvu, ali nisam iznenađen plasmanom našeg kluba i rezultatima naših boksera, jer već duži niz godina ostvarujemo dobre rezultate. Prošle godine smo zauzeli 7. mesto po uspešnosti klubova u Srbiji, a ove godine drugo u konkurenciji muškaraca, i iza sebe ostavili klubove poput Crvene zvezde, Partizana, kao i mnoge druge klubove iz najvećih gradova Srbije poput Beograda, Niša, Kragujevca…, a taj kontinuitet pokazuje  ozbiljnost i stručnost rada naših trenera sa decom. U našem klubu u Vlasotincu svakodnevno trenira više od 30 omladinaca. Na treninzima nam dolazi dosta talentovane dece, sa kojima vrlo ozbiljno radimo, što dokazuju i rezultati u prethodnim godinama”, objašnjava Milan Jović, jedan od trenera bokserskog kluba „Arena“ iz Vlasotinca.

Prvensto je održano od 12. Do 14. Maja u Kragujevcu, u hali “Park”. Sinoć je stavljena tačka na pojedinačno prvenstvo države u boksu za žene i muškarce u uzrastu pionira, školaraca i juniora, a koje je od 12. do 14. maja održano u Kragujevcu.

Nastupilo je preko 160 takmičara, iz 52 kluba sa cele teritorije Srbije. Konkurencija na ovom Prvenstvu je bila žestoka, tako da su mnogobrojni ljubitelji plemenite veštine imali priliku da uživaju u izuzetno zanimljivim bokserskim mečevima.

Mislim da smo na najbolji način reprezentovali Vlasotince, jer smo uspeli da se svakodnevnim pobedama nametnemo kao nezaobilazna tema razgovora, a na rezultatima su nam čestitali predstavnici svih klubova, naši proslavljeni sportiski asovi, kao i mnogobrojni zvaničnici saveza. Takođe smo dobili poziv od selektora reprezentacije Srbije Marka Tubića da naši bokseri učestvuju na pripremnom kampu reprezentacije Srbije u Žablju. Naravno da ćemo prihvatiti ovaj poziv, ali naše učešće zavisiće i od finansijskih mogućnosti našeg kluba. Nadamo se da će neko od ovih talentovanih momaka nastupati za reprezentaciju Srbije na najvišim međunarodnim takmičenjima, i time doprineti povratku stare slave boksa, kao jednog od najtrofejnijeg olimpijski sport u Srbiji”, zaključuje trener  Milan Jović.

(Kraj)

 

 

 

 


Podeli:
  1. Bravo deco! Samo tako nastavite, sve pohvale!

Comments are closed.