Bolesni bolničari PEKU PAPRIKE

Bolesni bolničari PEKU PAPRIKE
Podeli:

Rukovodstvo Kliničkog centra u Nišu i ove jeseni „bori se“ se sa manjkom higijeničara i servira zbog njihovog  neopravdanog odlaska na bolovanje, kazao je  direktor te ustanove Zoran Radovanović.

„U vreme sezonskih poslova poput pripreme zimnice ili u jeku poljoprivrednih radova otprilike 10 odsto zaposlenih sa najnižom stručnom spremom je na bolovanju“, rekao je Radovanović.

On je istakao da nešto više od 300 zaposlenih obavlja poslove higijeničara i servira.

Pokušali smo sve kako bi stali na put odlascima na bolovanje iz neopravdanih razloga. Sankcionisali smo, kažnjavali, uveli vanredne nadzore, vanredne kontrole bolovanja. Preduzeli smo sve što smo mogli„, rekao je Radovanović.

Prema njegovim rečima, radnicima sa najnižom stručnom spremom isplati se da budu na bolovanju jer za to vreme završavaju svoje privatne poslove, a plata ne može da im bude umanjena jer primaju „minimalac“.

Radovanović je rekao da odlasci na bolovanje zbog pečenja paprike ili rada na njivi „nisu fer! prema kolegama, ali predstavljaju i veliku muku za rukovodstvo KC Niš.

Po zakonu, do 30 dana bolovanja nemamo pravo da tražimo zamenu, a ima slučajeva da se neko vrati na posao posle 29 dana, radi dva dana i opet ode na bolovanje„, kazao je on.

Radovanović je podsetio da u niškom Kliničkom centru radi 1.500 medicinskih sestara i 700 lekara, dok je više 700 lica zaposleno u tehničko-ekonomskom i pravnom sektoru, čiji deo su i higijeničari i servirke.
B.Ljubisavljević


Podeli:
  1. Oformite komisiju i proveravajte gde se nalaze ljudi na bolovanju, ako ih uhvatite u radu, odmah na disciplinsku i prijava doktoru koji je otvorio bolovanje … to je uradjeno u jednoj drzavnoj firmi i naravno da je uspelo
    0    0

Comments are closed.