BORA ČORBA: Političari nas vode u strmopizd, spremaju nam novi Balkanski rat!

Sve ove tenzije vode ka ratu koji će biti veštački izazvan sa strane. Među ljudima ne postoje problemi. Postoje huškanja. I loženje naroda preko medija
BORA ČORBA: Političari nas vode u strmopizd, spremaju nam novi Balkanski rat!
Podeli:

LESKOVAC – Riblja Čorba će večeras zabavljati Leskovčane, druge večeri na Festivalu roštilja, a frontmen legendarne rok grupe Bora Đorđević je u ekskluzivnom intervju za Jugmediu komentarisao aktuelnu političku situaciju na prostoru eks Jugoslavije, kao i svoje proročanske pesme.

Ovo sve vodi u jedan strmopizd i jedan novi rat koji će se desiti uskoro. Sve ove tenzije vode ka ratu koji će biti veštački izazvan sa strane. Među ljudima ne postoje problemi. Postoje problemi u vrhu. I huškanja. I loženje naroda preko medija„, upozorava Bora Đorđević.

Na sličan stravični scenario samo dan ranije u Leskovcu upozorila je i pevačica Neda Ukraden, vidno prestrašena, koja je i sama za vreme građanskog rata preživela golgotu koje ne želi da se priseća.

bora

Bora nije optimista i kaže da kola koja su krenula nizbrdo, ponovo, ne mogu da se zaustave.

Nisam ni malo optimista. Narod je krenuo nekom linijom manjeg otpora i neće da razmišlja svojom glavom, a trebalo bi„, ističe Bora.

Smatra da Srbi više nemaju onu energiju koja je izazivala revolucije, kao i da je nestalo nade u bolje sutra.

Možda se i probudi neka varnica, neko da se pojavi, neki dovoljan autoritet kome će ljudi da veruju, ali…  jako, jako teško“ tvrdi ovaj umetnik.

bora 3

Iako su mu mnogi zamerali to što je ušao u politiku, on se ne kaje zbog toga.

Nisam ja bio u politici iz bilo kakvih ekonomskih razloga.  Godinu i po dana sam bio savetnik ministra za kulturu i želeo sam da pomognem ovoj zemlji. Mislim da sam to radio sasvim dobro, čak sam i taj posao obavljao volonterski baš da mi niko ne bi prebacio da sam zbog para ušao u politiku. Pratio sam svoja ubeđenja, dugo bio član Glavnog odbora DSS-a, a kad se Voja Koštunica povukao, povukao sam se i ja jer sam previše razočaran politikom„, iskren je legendarni roker.

bora 1

I dok rokeri njegovu poeziju upoređuju sa svevremenskim nušićevim komadima i tvrde da Boirine pesme opisuju društvo u kojem živimo, on kaže da je to pre svega jedna pesma:

Pogledaj dom svoj anđele. Mada, Vi mi sada nagoveštavate da je to „Član mafije“ i moram da Vam priznam da ne grešite (smeh). Na žalost dosta toga sam napisao i predvideo šta će se dogoditi. Drago mi je što pesme ostaju zauvek iza mene„, kaže nam Bora.

bora 2

Leskovčanima ipak obećava dobru zabavu i provod na večerašnjem koncertu.

Mi sviramo svuda gde ima struje, pa nek mi ne zamere neki dušebrižnici što pevam u Guči ili na Roštiljijadi. Pevam i za dva čoveka i za hiljade ljudi. Bitno je da pevam, jer ko peva zlo ne misli„, zaključuje Bora Čorba.

bora 5

Dragan Marinković  / FOTO: Filip Radivojević


Podeli:
 1. Tako je Boro! Opet da staviš na glavu šajkaču sa kokardom i da furaš majicu sa dvoglavim orlom ko 1991. Ovaj lik izgleda misli da svi Srbi imaju pamćenje ko chlamydomonasi.

  • Godinama četnikovao po medijima, pozivao na rat i prolivanje krvi a sad odjednom gandijevac. Da nije tužno bilo bi smešno.

  • u leskovcu bas mrze Srbe? 31. avgusta 2016., 11:35 am

   Kokardu na sajkaci nosio jemoj pradeda preko albanske golgote. Imas nesto protiv?

   • Moguće, kao što je i moguće da ne govoriš istinu.. Ne piznajem Srbe ratnehuškače i šta mi možeš .Svakako ti deda nije bio cirkuzant koji poje i poziva druge u rat. Ne spominji pretke i ne muči im namučene koske.

   • Kokardu na šajkači je nosio i moj deda ali nije dobošario na trgu i telalio – gospodin Nedić naredjuje, kao što je pomenuti sa šajkačom i majicom satkanom od neukusa huškao na rat preko tv.

    • Nahuškao na Srbe?? 1. septembra 2016., 1:48 am

     Da ih napadnu diljem ljepe njihove i Bosne, to je nahuskao Bora, je li? Podseti me sta je još nahuškao Bora? Jasenovac? Bora kriv? Ko rdjavom svaka dlaka?

  • nije to, negoo thompson.

 2. Sve je to Boce ok, samo sa jednom malom ispravkom, sledeći rat vodiće političati, tajkuni i grand zvezde, naroda više nema, nestao je od prelepog života i visokog standarda.

 3. Јел си ти дошао да певаш или да водиш политику?

Comments are closed.