Caribrodski MTB Maraton: Leskovčani osvojili tri medalje

Caribrodski MTB Maraton: Leskovčani osvojili tri medalje
Podeli:

Biciklisti Biciklističkog kluba „Dubočica“ iz Leskovca doneli su tri srebrne medalje sa međunarodnog Caribrodskog MTB Maratona  i to u veoma jakoj konkurenciji takmičara iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Grčke.

Stefan Savić je zauzeo drugo mesto na malom maratonu u konkurenciji do 18 godina, Lazar Grozdanović drugo u kategoriji juniora u srednjem maratonu, a Ružica Šmelcerović u seniorskoj kategoriji kod žena, u istoj dužini staze od 50,5 kilometara.

Šesti po redu Caribrodski Mtb Maraton opdržan je juče u Dimitrovgradu, na tri veoma zahtevne staze i to: mali maraton u dužini od 33 kilometara i 874 metara visinske razlike, srednji maraton u dužini od 50,5 kilometara i 1.488 metara visinske razlike, i veliki maraton u dužini od 101,5 kilometara i 3.095 metara visinske razlike.

Staza je prolazila kroz predele krajolikog kanjona reke Jerme, obronke Vlaške planine, i pored poznatog Manastira Poganovo.

Inače, leskovački biciklisti su prošle nedelje na drugom Vlasina mtb Maratonu u Vlasotincu osvojili dve medalje. Lazar Grozdanović s drugim mestom u kategoriji juniora, a Ružica Šmelcerović u seniorskoj konkurenciji.

Naredno takmičenje bicikliste očekuje sredinom oktobra u Soko Banji.

(Kraj)


Podeli: