Čedomir Marković novi gradski većnik

Čedomir Marković novi gradski većnik
Podeli:

Čedomir Marković (JS) imenovan je na  13. sednici Skupštine Vranja za novog  gradskog  većnika za oblast urbanizma, infrastrukturu i komunalnu delatnost .

Marković je predložen od strane Gradskog odbora Jedinstvene Srbije, a na novu funkciju postavljen podrškom sa  42 glasa od 47 prisutnih odbornika.

Marković kao diplomirani inženjer infrastrukture u gradu vidi ozbiljne probleme sa infrastrukturom koji nisu rešavani godinama, a akcenat u njegovom mandatu biće stavljen na stvaranje uslova za razvoj arhitekture.

Kako kaže, prvi koraci biće izrada planske i tehničke dokumentacije, kao i rešavanje imovinskih odnosa kao osnove daljeg razvoja.

Ulaganje u infrastrukturu nije trošak već investicija u budućnost. Infrastruktura je baza za razvoj grada. Moramo da iznađemo mogućnost da isfinansiramo takve projekte koji su vrlo skupi. Napravićemo plan kapitalnih investicija za petogodišnji, desetogodišnji i dugoročni plan i u skaldu sa tim tražićemo izvore finansiranja za takve projekte“, navodi Marković.

On najavljuje završetak započetih projekata i stvaranja uslova za početak novih. Po njegovom viđenju predstojeći posao biće pun poteškoća ako se ima uvid u ono čime grad raspolaže, a postoje ozbiljni problemi koji treba da budu prevaziđeni.

Tu je problem i organizacione strukture. Kao što znate u prethodnom periodu pojedina Javna preduzeća su ugašena, reorganizuju se službe pa ima tu pravnog vakuma. Sve je to isprepletano od urbanističke, imovinske službe, rešavanja imovinskih odnosa pa do projektovanja i izgradnje objekata“, pojašnjava novi gradski većnik.

Čedomir Marković ima 52 godine. Rođen je u Prištini, gde je i stekao diplomu na Građevisnko-arhitektonskom fakultetu. Karijeru je započeo 1997. godine u Vranju, a od 2001. je vlasnik firme za projektovanje i inžinjering  „Atelje Gea“. U svojoj bogatoj  dvadesetogodišnjoj karijeri ima niz realizovanih projekata od kojih se izdvajaju projekti rekonstrukcije i sanacija zgrade Pašinog konaka, Muzej kuće Bore Stanković i gradskog stadiona.

Nosilac je licence Inžinjerske komore Srbije i član više profesionalnih udruženja.

Milan Zdravković


Podeli: