Članovi SPO-a u Pčinjskom okrugu okreću leđa Draškoviću

Članovi SPO-a u Pčinjskom okrugu okreću leđa Draškoviću
Podeli:

VRANJE, BEOGRAD -Problemi u Srpskom pokretu obnove se produbljuju, jer je više od 500 članova te stranke iz Pčinjskog okruga spremno da se suprotstavi stranačkom predsedniku Vuku Draškoviću, ukoliko hitno ne zakaže sednicu Glavnog odbora SPO-a, na kome bi se reafirmisao stari program stranke.Branislav Todorović, predsednik Mesnog odbora SPO Jelašnica nadomak Surdulice, rekao je da su članovi te stranke razočarani i ogorčeni zbog raskola i unutarpartijskih potresa.

– Članovi SPO-a u sedam opština na jugu Srbije zahtevaju od centrale u Beogradu hitno sazivanje sednice Glavnog odbora, na kojoj bi se utvrdila budućnost stranke. Više od 50 članova Mesnog odbora SPO u Jelašnici spremno je da okrene leđa Vuku Draškoviću i preduzme radikalne mere ukoliko lider delovanje stranke hitno ne uskladi izvornim principima – kazao je Todorović. On je dodao da je više od 500 članova spremno da okrene leđa Draškoviću zbog pristupanja „Preokretu“ i zajedničkom delovanju sa LDP-om Čedomira Jovanovića.

– Sednici Glavnog odbora treba da prisustvuju i bivši članovi. Reč je o ljudima koji su osnivači SPO-a i nisu izneverili ideale stranke, zbog čega su osetili bič režima Slobodana Miloševića. Većina članstva SPO-a zahteva da stranka istupi iz „Preokreta“, sa kojim nema nikakve ideološke sličnosti. Sa LDP-om na predstojećim izborima SPO nema nikakve šanse. Naš cilj je da se stranka spase propasti zbog neočekivanih poteza Draškovića i njegovih istomišljenika – kazao je Todorović.

S druge strane, Nemanja Starović, portparol SPO-a, kaže da će Glavni odbor biti održan pošto se očekuje raspisivanje izbora.

– GO će biti održan u skladu sa definisanim stranačkim procedurama, a ne na osnovu zahteva nekog predsednika mesnog odbora. SPO je ozbiljna stranka, koja ima definisane demokratske procedure odlučivanja. Što se tiče stranačkog programa, on se usvaja na Saboru, najvišem organu stranke. Poslednji Sabor održan je u decembru 2010. godine i tada je usvojen program SPO-a, iz kojeg u velikoj meri proističe deklaracija „Preokret“. Program stranke menjao se nekoliko puta za 21 godinu, koliko naša partija postoji. Menjali su se detalji, shodno životnim i društvenim okolnostima, ali se nisu menjali magistralni pravci SPO-a, koji su uvek bili usmereni ka Evropi i Zapadu – rekao je Starović.

Izvor: Pravda

Autori: A.Stojković i P.Latinović


Podeli: