Crveni krst odao priznanje đacima i višestrukim davaocima krvi

Crveni krst odao priznanje đacima i višestrukim davaocima krvi
Podeli:

Povodom obeležavanja 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca, krvi Crveni krst Niš nagradio je  danas davaoce krvi koji su dragocenu tečnost dali 35 puta, i učenike niških osnovnih i srednjih škola koji su pobedili na literanom i likovnom konkursu”Krv život znači”.

Sekretar Gradske organizacije Crvenog krsta u Nišu Sanja Stojanović podsetila je da učenici već po tradiciji učestvuju na konkursu “Krv život znači” i likovnim i literarnim radovima pokazuju kako oni vide dobrovoljne davaoce krvi i daju svoj doprinos motivisanju ljudi da daju krv.

Sanja Stojanović i Mirjana Gocić iz Gradske organizacije Crvenog krsta Niš i Slavica Antić potpredsednik Crvenog krsta Srbije uručile su knjige pobednicima konkursa “Krv život znači”.

U kategoriji osnovaca najuspešniji su bili Mihajlo Jovanović  i Biljana Zdravković, a u kategoriji srednjoškolaca Milici Jovanović  Emilija Stojanović.

Knjigama su nagrađeni i učenici škole “14. oktobar” koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, a koji takođe svake godine rade likovne radove na temu dobrovoljnog davalaštva krvi.

Priznanjima koja simbolično predstavljaju kap krv,i nagrađeno je četrdesetak dobrovoljnih građana Niša koji su krv dali 35 puta. 

Podeli: