Cvetanović: Nadam se da će neko odgovarati za Kolektor

Cvetanović: Nadam se da će neko odgovarati za Kolektor
Podeli:

Iako je Osnovno javno tužilaštvo odbacilo sve optužbe protiv nekadašnjeg direktora leskovačkog „Vodovoda“ Zorana Stojanovića za nesavesno poslovanje i havarije na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas iskazao uverenje da će neko ipak odgovarati za pričinjenu štetu.

Stojanoviću je podneta krivična prijava još u aprilu 2015. godine, kada je i suspendovan sa posla

On je istakao da ima poverenja u nezavisno sudstvo.

Sudski organi su nezavisni organi, oni odlučuju o tome, tako da ja imam puno poverenje u njih. Sa druge strane, stoji činjenica da je velika šteta naneta građanima i samom „Vodovodu“ i nadam se da će oni koji odlučuju o tome sve te argumente imati u vidu“, kazao je Cvetanović.

U obrazloženju presude navodi se, parafraziramo, da je za ulegnuća cevi i začepljenja zbog prodora vode i mulja na spojevima na gradskom Kolektoru došlo zbog „viših sila“ i prirodnih pojava koje su uticale na havariju  i „propast“ cele investicije.

U međuvremenu, Vlada Republike Srbije je odlučila da sa 2 miliona evra finansira izgradnju novog kolektora.

Izgradnju kolektora dugog 5,2 kilometara finansirala je iz kredita rad lokalna samouprava, a izgradanju postrojenja sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra. Za ovu kapitalnu investiciju 2005. godine podignut je kredit od 1,2 miliona evra.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Zašto su računi za vodu enormno visoki, da ne uvozimo slučajno vodu od Arapa?

  • Cena vode u Leskovcu je najjeftinija u Srbiji i trebalo bi da bude jos skuplja. Voda iz Vodovoda sluzi za pice i higijenu a ne za navodnjavanje,polivanje. Kad se naucite da koristite vodu za pice nece niti skupa.

   • Neko laže …jeftinija je u Jagodini npr.

    • Malo se informisi kad lupetas npr. Da si reko Aleksinac, Vranje pa i da ti poverujem. Kubik vode sa kanali.u Jagodini 73din a kod nas u Meskovac 71din

    • Vesti iz novembra 2016 13. jula 2017., 6:54 pm

     Kubik vode u Jagodini poskupeo je sa 32,78 na 36,06 dinara, dok je cena druge kategorije vode povećana sa 65,56 na 72,12. Kanalizacija je takođe poskupela sa 10,49 na 11,54 dinara, kao i prečišćavanje vode sa 22,28 na 24,51 dinara.

   • a ko ce meni za moje pare da naredi kako cu da trosim vodu

 2. Kako je pravosudje nezavisno kada se zna da ti odlucujes za svaki problematican predmet!?Pravosudni sistem je politicki u korist grada i drzave protiv svojih gradjana i njihovih prava,iako se zna da drzava i grad gaze zakone samo da bi se zastitili!Jednog dana revizija predmeta u pravosudju i sve u javnost!

  • E pa konane daj konkretam primer za sve ove optuzbe koje si naveo pa da ti poverujemo

   • Evo ja ću da ti dam primer krivične prijave protiv direktora bolnice i doma zdravlja podnete zbog nameštanja tendera za štampani materijal koje su podnete sa svim dokazima o nameštanju odbačene su zbog nedostatka dokaza. Svi tenderi za štampani materijal u zadnjih nekoliko godina u bolnici i domu zdravlja Leskovac, Vlasotince, Bojnik, Lebane namešteni su za jednu vlasotinacku firmu. Sve ovo mi je ispričao i pokazao čovek koji je i podneo te prijave sa svim dokazima.

   • Predato je sve,saznaces uskoro sve o tome.Strpljenje je kljuc!A primer nenamenskog trosenja ti je svez primer,pa ti vidi kako se to opralo!

 3. Veruje u sudstvo, pa svaka Vam cast VI ste Maestro. Da li je tacna cinjenica da leskovacko nezavisno sudstvo, tacnije Predsednici osnovnog i vise suda Vama daju raporte svakog meseca jer su nezavisni? A daju se pare za Vodovod jer nema novih investicija.

Comments are closed.