Cvetanović: Ne finansiramo privatne radio stanice jer smo ugasili Radio Leskovac

Cvetanović: Ne finansiramo privatne radio stanice jer smo ugasili Radio Leskovac
Podeli:

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović izjavio je danas da lokalna samouprava nije voljna da sufinansira projekte privatnih radio stanica, budući da je prošle godine po sili zakona ugašen Radio Leskovac, koji je pored nekadašnjih medija -nedeljnika „Naša reč“ i Televizije Leskovac, bio simbol grada.

Cvetanović je prilikom podele 19 ugovora o sufinansiranju medijskih projekata na taj način odgovorio na jučerašnju reakciju vlasnika Radija 016 Jugoslava Tomića, čiji projekti ove i prošle godine nije odobrila konkursna komisija.

„Podsetiću vas da je prošle godine, kada mu nije odobren projekat, da je Radio Leskovac, koji je, kao i Naša reč i Televizija Leskovac, bio simbol grada Leskovca, prestao sa radom. I ako smatrate da je korektno i moralno  da 30 upošljenika Radio Leskovca ostane bez posla, a da vi usmeravate novac prema drugim radio stanicama…“, kazao je Cvetanović.

On je takođe demantovao navode da Radio 016 nije 3 godine zaredom dobio sufinansirajuća sredstva.

„On je 2015. godine tražio 680.000 dinara, dobio 400.000 dinara. Da vas podsetim da je pri tom bio upošljenik Leskovačkog kulturnog centra, znači istovremeno je upošljenik LKC i istovremno traži novac od lokalne samouprave. Ako vi mislite da je to korektno, ja ću da se složim sa vama“, rekao je Cvetanović.

On se nije složio ni sa Tomićevim navodima da je Radio 016 nasjlušaniji u Leskovcu, već da je to Ekos Radio, čiji je vlasnik kum gradonačelnika Leskovca, a koji ne konkuriše baš zbog činjenice što je „svestan da se novac ne usmerava prema privatnim radio stanicma, ako se gasi institucija poput radio Leskovca“.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Da , uradili ste to 27. aprila 2017., 5:29 pm

  i koliko porodica zbrinuli da ne ostanu bez prihoda za ZIVOT !? Da li ste napravili analizu socijalnih statusa bivsih zaposlenih ?! Sta mislite koliko njih sada pati, muci se i ne moze da nadje nikakav posao ?! Jeste li pomislili na ljude s fakultetima u toj ,kako kazete instituciji !? .Budite fer , pomozite nekima od tih ljudi, koji su zaista ugrozeni! Sve ih vi znate.
  0  0
 2. Samo lojalnima novac….Onaj ko nije ni za tebe ni za druge za njega nema… Ali odzvonice i ovo zvonce onda nema oprosta
  0  0
 3. Sve sto je gradonacelnik Goran Cvetanovic danas izjavio, nema nikakvog smisla ni rezona. Da li u svim gradovima u Srbiji gde su prestale sa radom drzavne radio stanice, privatne radio stanice ne dobijaju novac za projektno finansiranje? Naravno da to nije tacno, vec je Leskovac jedini takav primer u Srbiji. Nikako da nas gradonacelnik shvati da se sredstva dodeljuju putem projekta a ne njegovom voljom i zeljom, i to naravno po Zakonu o javnom informisanju i medijima Republike Srbije. U svakom slucaju, vezano za projektno finansiranje u Leskovcu, radio je ono sto je zeleo, ali nikako da odgovori na pitanje zasto je Upravni sud u Nisu ponistio Resenje o raspodeli sredstava po konkursima i iz 2015. i iz 2016. godine?
  Najverovatnije smatra da je jaci i od Zakona i od Suda.
  0  0
  • nije Sloba kriv, mi smo g... 28. aprila 2017., 9:28 am

   Zato sto je ovaj narod g… i ne reaguje. Lično nikad mi ni vi niste bili simpatični, ali ste apsolutno upravu…Kakvo obrazloženje….ugasili smo radio, sad privatne ne finansiramo….jao majko mila…
   0   0
 4. Joe Strummer Pink je Punk 27. aprila 2017., 9:19 pm

  Nekome ko je na funkciji gradonačelnika uopšte ne priliči da se sa predstavnicima medija pogadja kao na pijaci. O Jugi možemo da kažemo ovo ili ono, ali radio 016 je od samog osnivanja bio i ostao najslušaniji radio u Leskovcu. Ja ne poznajem nikog ko sluša Ekos radio.
  0  0
 5. nije Sloba kriv, mi smo g... 28. aprila 2017., 6:22 am

  Ja bih molio sve ljude koji komentarisu ovde, a podržavaju SNS i gradonačelnika, da daju punu podrška gradonacelniku na ovoj izjavi….zelim da uživam u vasim komentarima punih likovanja rada i dela Dr mr pr G.Cvetanovića … Ovo je katastrofa, ovako subjektivno objasnjenje
  0  0

Comments are closed.