Dan boraca u nadi odavanja počasti žrtvama NATO bombardovanja

Dan boraca u nadi odavanja počasti žrtvama NATO bombardovanja
Podeli:

Na obeležavanju Dana boraca u Leskovcu kod spomen obeležja Kosti Stamenkoviću u centralnom gradskom parku, član gradskog veća Božidar Vučković izrazio je nadu ćemo vrlo brzo svi stajati i ispred spomenika onih koji su svoje živote položili protiv NATO agresora na ovim prostorima.

Vence su položili i gradski odbor SUBNOR-a Udruženje vojnih penzionera i Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920, kao i Organizacija boraca veterana rata 1991-1999 Republike Srbije

On je istakao da uvek trebamo da se podsećamo ovako značajnih datuma naše istorije i da prošlost ne smemo da zaboravimo.

Uvek i izova trebamo da se podsećamo ovako značajnih datuma jer mi ne smemo da zaboravimo svoju istoriju, ako zaboravimo svoju istoriju zaboravićemo svoju prošlost a ako zaboravimo svoju prošlost ostaćemo bez budućnosti. Ostaćemo narod kome će istoriju i budučnost pisati oni koji su vekovima hteli da je ponove“, istakao je Vučković.

On je sve prisutne podsetio na borbu  protiv fašizma, najveća borba koja je vođena na ovim prostorima i najveće zlo koje je zadesilo čovečanstvo, kao i na Kostu Stamenkovića čoveka koji je obeležio i radnički i antifašistički pokret u ovom kraju.

Emilija Mladenović


Podeli:
 1. Slazem se da treba odati pocast herojima sa Kosara, herojima koji se borili u Vukovaru, koji su branili Srpstvo 90tih godina, onim junacima iz prvog svetskog i balkanskih ratova. Ne slazem se da treba odavati pocast slugama komiterne, a to su komunisti tj, titoisti.

  • Anti cetnik&komunista 5. jula 2017., 12:24 am

   Ako su heroji oni koji su sirili ideju velike Srbije,ubijali nevine onda s tobom nije u redu.
   Kakvo srpstvo devedesetih pod palicom komunista,da nisu likvidirali Stambolica,Jugoslavija bi se kulturno raspala kao Cehoslovacka a Srbija bi danas bila druga Slovenija.

   • Drug Ivan Stambolic je ubijen 2000god.Jugoslavija se raspala 1991god.

    • Anti cetnik&komunista 5. jula 2017., 12:13 pm

     Стамболић је услед негативне кампање штампе и огромног притиска јавности, 14. децембра 1987. на седници Председништва СР Србије поднео оставку и повукао се из политичког живота.Стамболић је од 1988. године па надаље био непрекидно под присмотром Државне безбедности Србије. Априла 1988. године је доживео тешку породичну трагедију: у саобраћајној несрећи код Будве погинула је његова двадесетчетворогодишња ћерка под сумњивим околностима. Слободан Милошевић дошао је на њену сахрану, а Стамболићева супруга Катарина је одбила да му пружи руку.
     Сам Иван је касније доводио у везу Бојанину смрт са исходом Осме седнице.Он је критиковао Милошевића због спајања национализма и социјализма, називајући његов поредак националистички бољшевизам и национал-социјализам.

  • Anti cetnik&komunista 5. jula 2017., 12:29 am

   Da dodam da prvog svetskog rata a mozda i drugog ne bi ni bilo da nije bilo onog degena Principa i njegovih masonskih mastarija o Jugoslaviji.Sto se tice drugog balkanskog,bili smo prilicno drcni.

   • Zar je moguce da imas tako lose misljenje o sebi?Verujmo,nismo svi kao ti.

    • Anti cetnik&komunista 5. jula 2017., 12:15 pm

     Pa cinjenica je da je Jugoslavija bila masonski projekat i da je sama crna ruka pomognuta od strane masona.

    • Anti cetnik&komunista 5. jula 2017., 12:21 pm

     „Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.”
     „U ovoj zemlji svaka laž na kraju postaje istina.”
     (Dobrica Ćosić)

 2. a koji su ti org.boraca 1992 do 1999 i sta oni uopste rade? nista ,sviranje flaute…sta su oni uradili osim za sebe?

  • Pa i oni predhodni su radili za sebe. Posle rata su ljudima otimali kuce, fabrike i sve sto im se cefnulo. Evo ja sam zato da se svi komunisticki spomenici uklone.

 3. A kad ce vise da priznaju da Kosta jeste heroj, ali ne zato sto su ga ubili Bugari, kako su nas ucili u skoli, vec zato sto su ga ubili komunisti, jer im nije bio podpban-previse je radio za svoj rodni kraj…

Comments are closed.