GODIŠNJICA: PRVI SVETSKI RAT

Na Dan oslobođenja Leskovca u Prvom ratu zahvalnice i priznanja

Na Dan oslobođenja Leskovca u Prvom ratu zahvalnice i priznanja
Podeli:

Devedeset i deveta godina oslobođenja Leskovca u Prvom svetskom ratu obeležena je danas kraj spomenika palim borcima u centru grada zahvalnicima i priznanjima za negovanje tradcije i sećanja na one koji su svoj život utkali u temelje domovine.

Predsednik udruženja Saveza potomaka Srbije od 1912 do 1920. godine Tomislav Tomić je uručio priznanje Vukašinu Stamenkoviću, sekretaru Udruženju potomaka Jablaničkog okruga i grada Leskovca, čoveku koji je deo svog života ugradio u ova dva saveza, „koji zaslužuje svako priznanje, ovih, ali i budućih generacija“.

Priznanje za čuvanje tradcije i istorije uručeno je i predstavniku vojne kasarne „Petar Bojović“ u Leskovcu, a zamenik gradonačelnika Leskovca Dragan Jovanović proglašen je počasnim članom Saveza.

Na skupu sećanja o slavnim precima i bitkama koje su izvojevali u Prvom ratu, govorili su Ivan Becić, istoričar i predsednik Saveza potomaka Leskovca od 1912 do 1920. godine, kao i gradski većnik Božidar Vučković, a brojne delegacije položile su vence kraj spomenika.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Postovani Leskovcani,cestitam vam najsvetliji dan u istoriji Leskovca i Srbije,DAN OSLOBODJENJA U VELIKOM RATU.

  2. To zlo koje uzima pore u svim sferama života-politika!Žalosno je sto necija stradanja današnji lezilebovici zloupotrebljavaju u cilju sopstvenog promovisanja!Dokle vise???

  3. Nadam se da ćemo stogodišnjicu proslaviti u slobodi i da će Beca ponovo održati prigodnu besedu.

Comments are closed.