DANI ZA ZABAVU Posle Leskovačkog leta – Leskovački karneval

DANI ZA ZABAVU Posle Leskovačkog leta – Leskovački karneval
Podeli:

Etno kompleks Šop Đokićeve kuće u centru Leskovca, u narednim danima biće idealno mesto za zabavu i druženje jer će sutra po sedamnaesti put svečano biti otvoreni Leskovački letnji festivali, koji će trajati u periodu od 16. juna do 1. jula. Prva nedelja festivala biće podređena najmlađim sugrađanima jer su oni najvernija publika.

Svake večeri od 18 do 24 časova za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Bulevar Oslobođenja.

Turistička organizacija Leskovac u saradnji sa svim institucijama kulture u gradu, pripremila je raznovrstan program pa će tako naši sugrađani počev od sutra pa do kraja juna, moći da uživaju i da se zabave uz bogat kulturno-zabavni program, na otvorenoj pozornici u centru grada.

Po prvi put u okviru manifestacije Letnje festivale otvoriće polufinalno takmičenje trubarskih orkestara na kome će biti izabran predstavnik našeg grada za predstojeći sabor trubača u Guči.

Organizatori najavljuju veliki broj dramskih, književnih i muzičkih dešavanja, biće održane i modne revije, izložbe ručnih radova, pasa, ptica, nastupaće lokalni bendovi i kulturno-umetnička društva. Po prvi put, svoju turističku ponudu predstaviće opština Bela Palanka i Ribarska banja.

Potrudili smo se da u okviru ovogodišnjeg leta bude organizovan veliki broj kulturnih i zabavnih manifestacija. Verujemo da ćemo programom koji smo pripremili zadovoljiti različita interesovanja, ukuse kao i sve generacije i naša očekivanja su da ćemo našim sugrađanima i gostima, obogatiti ili bar malo ulepšati predstojeće tople dane“, kaže Tina Stojanović iz TOL-a.

U okviru sportskih dešavanja biće održani revijalni nastupi Aikido kluba Bodigard, Karate kluba Bušido, Gimnastičkog kluba Dubočica i Polet. Tradicionalno će biti održan i ulični basket a svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 19. juna u prostorijama Turističke organizacije grada Leskovca.

Na repertoaru festivala naći će se i pozorišna predstava „Ko je koga“, leskovačkog Narodnog pozorišta, kao i dečija predstava „Kako su postale ružne reči“.

Nakon Leskovačkih festivala, od 5. Do 8. jula biće održani i Leskovački karneval, dečiji karnevali, karnevali vatre, trećeg doba, maskenbali i brojna druga dešavanja sa interesantnim sadržajima za našu najmlađu publiku.

Za organizaciju Leskovačkih letnjih festivala iz gradskog budžeta, izdvojeno je 1,5 dinara a za Leskovački karneval 4,5 dinara.

Emilija Mladenović

 


Podeli:
  1. Kod starih Rimljana (Juvemal) bila je popularna maksima: „Panem et circenses“ iliti „Hleba i igara“. Moderna varijanta polazuje da je hleb kanda suvišam- a i goji.

Comments are closed.