OPŠTINA VLASOTINCE: PRIJEM ZA OSNOVCE I PREDŠKOLCE

DEČJA NEDELJA Osnovci pitali predsednika za perspektivna zanimanja

DEČJA NEDELJA Osnovci pitali predsednika za perspektivna zanimanja
Podeli:

Učenici OŠ “Siniša Janić” i mališani iz vrtića  “Milka Dimanić” imali su danas pregršt pitanja za predsednika opštine Vlasotince, a tražili su i savete, na prijemu koji su predstavnici lokalnih vlasti organizovali povodom Dečje nedelje.

Predsednik Skupštine Bratislav Petrović i predsednik opštine Zoran Todorvić odgovarali su na pitanja, popt, onih o nadležnost skupštine, zatim, kako se vrši izbor predstavnika u skupštini, koji su poslovi Opštinskog veća, šta radi predsednik, kao i kako se donose i sprovode odluke.

Učenici  „Siniše Janića“, koji su predstavljali i đački parlament ove škole, pitali su predsednika opštine Zorana Todorovića, inače profesora fizike, koji mu je posao draži – profesorski ili predsednički.

Volim da budem u učionici sa decom, ali i ovaj posao me ispunjava, posebno jer sam mnogo vremena posvetio obezbeđivanju boljih uslova obrazovnim ustanovama. Tako i vašu školu naredne godine očekuje rekonstrukcija“, rekao je predsednik Todorović.

Osnovci su tražili i savet šta je, po mišljenju predsednika, perspektivno upisati nakon osnovne škole, na šta im je on preporučio da se rukovode svojim interesovanjima, da budu vredni i odgovorni, ali je prednost ipak dao prirodnim naukama.

“Deficitarni su IT stručnjaci, mašinski i elektroinženjeri, profesori matematike i fizike”, naveo je predsednik i profesor Todorović.

Predstavnici PU „Milka Dimanić“, deca predškolske grupe i njihovi vaspitači, takođe su se interesovali za to kakav je posao predsednika kome su, inače, recitovali pesme koje su naučili.

(Kraj)


Podeli: