Novo na političkoj sceni Pirota

Deo rukovodstva SRS u Vasićevoj Koaliciji za Pirot

“Ideja da se priključimo Koaliciji za Pirot su projekti koji su ranije realizovani jer je Pirot od jednog prosečnog postao jedan od najmodernijih gradova u Srbiji”
Deo rukovodstva SRS u Vasićevoj Koaliciji za Pirot
Podeli:

Desetak doskorašnjih članova Opštinskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) u Pirotu, nezadovoljno odnosom vrha stranke prema ovom odboru, pristupilo je danas Koaliciji za Pirot (KZP) koja je okosnica vladajuće većine u Skupštini grada.

Gradonačelnik Pirota i lider Koalicije za Pirot Vladan Vasić je tim povodom izjavio da su KZP- u pristupio jedan deo najaktivnijih članova Odbora SRS-a u Pirotu.

Čestitam im na izboru da pristupe Koaliciji za Pirot koja je uvek bila tačka okupljanja političkih snaga i pojedinaca i ljudi koji ne pripadaju ni jednoj političkoj stranci. Pozivam i ostale da razmisle i ojačaju redove KZP. U proteklom periodu smo pokazali da znamo da vodimo grad i da se borimo za interese grada. Sarađujemo sa mnogim pojedincima i institucijama na lokalnom i republičkom nivou”, rekao je Vasić.

Bivši predsednik Okružnog odbora SRS-a Bojan Ilić, koji je nedavno podneo ostavku, je rekao da je SRS u dva navrata bila deo opštinske vlasti u Pirotu zajedno sa Koalicijom za Pirot.

Ideja da se priključimo Koaliciji za Pirot su projekti koji su ranije realizovani jer je Pirot od jednog prosečnog postao jedan od najmodernijih gradova u Srbiji. Vrh SRS-a nije imao razumevanje za naš lokalni odbor i naše ideje. Ne želimo više da učestvujemo u tome jer ne možemo da realizujemo svoje ideje. Među ovim ljudima su kandidati koji su bili na odborničkoj listi SRS-a na prošlim lokalnim izborima. U Skupštini grada Pirota SRS nema ni jednog odbornika”, kaže Ilić.

Skupština grada Pirota ima 56 odborničkih mandata. Vladajući većinu čine Koalicija za Pirot, SPS i lista SDS-LDP, dok su u opoziji SNS i GG “ Pirotska nova snaga“.

Tekst i foto

Z.Panić


Podeli:
  1. Не интетесују нас издајници!

  2. Jedan čovek nije desetina…ne lazite narod…jedan čovek je preleteo i sad odmah kao raspada se odbor…nece vam to proci

  3. Није лако бити радикал…није лако али то не може бити свако…Душе продане…

Comments are closed.