Zakletvu domovini položilo 95 vojnika u kasarni u Donjem Sinkovcu kod Leskovca

Diković: Vrata Vojske otvorena za najbolje vojnike

Diković: Vrata Vojske otvorena za najbolje vojnike
Podeli:

Načelnik Generalštaba Vosjke Srbije Ljubiša Diković izjavio je danas u Leskovcu da su vrata srpske vojske uvek otvorena za vojnike na dobrovoljnom služenju vojnog roka, koji se pokažu kao najbolji.

Vojska je institucija koja čuva ugled i čast države, a biti u vojsci je privilegija odabranih Uveren sam da će neki od vas, nakon odsuženja vojnog roka, poželeti da postanu profesionalni vojnici, podoficiri, pa i oficiri. Vrata za sve one koji zavređuju su uvek otvorena“, kazao je Diković pred kojim su vojniic položili zakletvu.

U kasarni „Vojvoda Petar Bojević“ u Donjem Sinkovcu kraj Leskovca na vernost svojoj domovini zaklelo se 95 vojnika, među njima 7 devojaka, a u prisustvu svojih rođaka i prijatelja.

Jedan od njih je i Nemanja Lulić (20) iz sela Sečanica kod Niša.

Moja je želja da budem najbolji i da zavredim pažnju i poštovanje, pa da dobijem stalni posao u vojsci“, kaže ovaj mladić, a i njegovi drugovi i drugarice su u razgiovoru za Jugmediu izrazili iste želje.

General Diković je sa svakim vojnikom razgovarao, pitao da li bi želeli da ostanu u vojsci, kako im je, nije li težak vojnički život i ko im je sve došao u posetu. Tražio je i da se vidi sa njihovim roditeljima.

Obuka će biti i naporna i zahtevna, ali ona je prilagođena vašim sposobnostima, sa vama će raditi i izvoditi obuku i druge oblike obrazovanja i vaspitanja, iskusni  instrukturi, iskusni komandiri, oficiri koje pažljivo biramo da grade spobnosti našeg vojnika i  osposobljavaju ga za odbranu otadžbine“, poručio je Diković vojnicima.

Pored rođaka i prijatelja vojnika, zakletvi su prisustvovali i predstavnici Ministartsva odbrane, Državne bezbednosti, crkve i predstvanici lokanih samouprava u Jablaničkom okrugu. U ime njih, vojnicima se obratio i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Čestitajući na položenoj zakletvi, Cvetanović je poručio da je Vojska velika životna škola iz koje se izlazi kao bolji čovek.

Vojska je bila i ostala nezaobilazni faktor stabilnosti, kako u zemlji, tako i u regionu.  Njeni pripadnici pomagali su stanovništvu u vanrednim situacijama, učestvovali u mirovnim misijama, ali doprinosili i u ostvarenju  spoljo političkih interesa naše zemlje. Moramo da učinimo sve  da na najbolji mogući način opremimo vojsku Srbije , a njenim pripadnicima obezbedimo što bolje uslove“, kazao je Cvetanović.

Milica Ivanović

 

 


Podeli:
 1. Kao to „razgovarao sa svakim vojnikom“? Koliko taj ima vremena! Hoće, mnogi će već sad (radi nemogućnosti da nađu posao) poželeti da postanu profesionalni vojnici, ali se brzo predomisle i pobegnu iz Vojske nakon par meseci. Plata mizerija, od obuke imaju košenje trave, sakupljanje lišća, papira, čišćenje smeća, farbarnje, krečenje.. E na niske je grane spala Vojska pod tvojom komandom, generale! Da se ne pominje „helikopter“, sada Kragujevac… Tužno, jadno..
  0  0
  • Diković nije dobar Načelnik Generalštaba.Trebalo bi ga hitno promeniti i dovesti na to mesto „pravog vojnika“.Ovaj je obican oficir „podrepaš“.
   0   0
 2. Baš će kod Dikovića da šaljemo decu na vaspitanje, kod čoveka kome se premijer izdire kao…joooj, i dan danas me sramota umesto Dikovića kad se setim sednice tokom poplava. Ukaljao nam je pretke koji su nosili uniforme, obrukao sve nas.
  0  0
 3. jaka vojska ,nemog arhivu da nadjem 17 godina…debili debilski
  0  0

Comments are closed.