PRVA FUDBALSKA LIGA SRBIJE

Dinamo (Vr) – Temnić 1924  1:0 ( 0:0)

Dinamo (Vr) – Temnić 1924  1:0 ( 0:0)
Podeli:

Utakmica sa dva različita poluvremena, u prvom delu nezainteresovana igra, u drugom Dinamo diktira tempo, stvara mnoštvo prilika od kojih realizuje samo jednu, dovoljnu za osvajanaje tri boda i prodor na sam vrh tabele, posle četiri odigrana kola.

Ipak, prvu i jedinu priliku na utakmici stvorili su priliku za goste Varvarinci u 48. minutu, ali je lopta završila pored desne stative gola domaćina.  Izgleda  da je to bio signal domaćinu da krene žestoko na gol golmana Jokića.  U 65. minutu prava drama pred gol gostuju. U prilici su bili za samo minut Suraka, Mlađan Stevanović, Mladenović, ali je mreža ostala netaknuta.

Minut kasnije pada odluka o pobedniku na ovoj utakmici. Jednu dubinsku loptu koju je odigrao rezervista Okamian do Surake, koji nije čekao da ona padne na zemlju več je iz poluvoleja šutirao sa nekih 12-13 metara od gola golmana Jokića i ona je završila u sam gornji desni ugao gola gostiju.

U 69. minutu Ranđelović je sa desne strane ušao u kazneni prostor i šutirao ali je lopta pogodila prečku i tako je propala prilika da se prednost domačina udvostruči. Do kraja utakmice još tri dobre, ali neiskorišćenje prilike za domaći sastav Okajamina.

Na Konferenciji za medije trener domaćih Dragan Antić i njegov kolega Radmilo Ivanović su bili saglasni u izjavama da je domaćin bio bolji i zasluženo pobedio, dok je trener gostiju Jovanović čestitao domaćinu i naglasio da su pokazali veću želju za pobedom naročito u drugom delu susreta.

Igrač utakmice: Zakaria Suraka

Vranje: Gledalaca 1.500. Sudija: Larar Tripković ( Kraljevo) 7. Stelac: Suraka u 66 minutu. Žuti kartoni: Milovanović ( Dinamo), Sibinović, Stanojević ( Temnić )

DINAMO: Vesić -,  Gašić 7, Milovanović 7, Hristić 6,5 ( Vidić-), Suraka 7,5 , Ranđelović 7, D. Stevanović 7, Nedeljković 7 ( Okomain 7), Antonijević 6,5, M. Stevanović 7, Mladenović 7.

TEMNIĆ : Jokić 6, Vukajlović 6,5, Radovanović 6, Žerjav 6,5, Lazarevski 7, Sibinović 6, Marušić 6 (Petrović 6), Majdevac 6 ( Pavlović -), Stanojević 6, Rajković 6,  Luka 7

 

Vukašin Stevanović


Podeli: