Direktor niškog aerodroma podneo ostavku

Direktor niškog aerodroma podneo ostavku
Podeli:

Direktor aerodrome “Konstantin Veliki” u Nišu Vladica Djurđanović podneo je danas  neopozivu ostavku na tu funkciju, na dan kada je Vlada Srbije I zvanično postala vlasnik ovog jedinog srpskog aerodroma van Beograda.

U saoštenju koje je uputio medijima Đrurđanović je podsetio da je Skupština grada Niša donela odluku o ustupanju bez naknade celokupne imovine JP Aerodrom Niš, kao i osnivački udeo i sva upravljačka prava Vladi Republike Srbije, tačnije, Ministarstvu saobraćaja, što će za posledicu imati  vlo brzu  promenu dosadašnjeg modela poslovanja.

Model poslovanja biće vraćen 10 godina unazad, iako je u potpunosti u skladu sa trendovima u vazduhoplovnoj industriji, tako da njemu ne preostaje ništa drugo nego da se i pored vanserijskih rezultata povuče i ne učestvuje u onome što sledi. Mišljenja sam da je potpuno iracionalno da preduzeće koje je jedva stalo na noge posle 30 godina postojanja, napušta dokazano uspešni model i prelazi na državne subvencije„, naveo je Đurđanović u saopštenju.

On je podsetio da je Gradsko veće pre više od dva meseca donelo odluku o njegovoj smeni ali da taj predlog nije stigao na Skupštinu na izjašnjavanje zbog očigledno protivzakonitog osnova po kome je predlog i usvojen.

Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Niša potpisali su danas u Beogradu ugovor o prenosu osnivačkih prava u javnom preduzeću  „Aerodrom Niš“, kojim država preuzima upravljanje niškim aerodromom.

 


Podeli:
 1. Господину Владици Ђурђановићу свака част, ако су вам отели имовину којом сте руководили у име Ниша, шта да очекујете, даље, да вас ухапсе? Држава је све проблеме решила, остао је још аеродром „Константин Велики”. Руководство државе оваквим поступком ће поклонити, као много тога пре, својом сабраћи не по вери, већ по парама. У осталом нишлије више воле да ходају него да лете ко орлови. Нису Црногорци?

  17
  • Svaka čast direktoru Đurđanoviću! Ovim činom je pokazao da ne želi da učestvuje u prljavim poslovima državnih i gradskih čelnika! Bravo!

   14
 2. kalca bez capu 10.08.2018., 11:53

  Da nije ovaj covek podneo ostavku, zavisnik od vlasti, Aleksandar Vucic, dao bi nalog da bude uhapsen. Razlog, konzumiranje juznosrbijanskog vazduha.

Comments are closed.