Direktori turističkih organizacija u Jašunjskom manastiru

Ni predstvanici turističkih organizacija iz Srbije nisu mogli da ostanu ravnodušni pred lepotom 500 godina starih fresaka manastira Sveti Jovan Preteča u Jašunji, i mirom i lepotom nedavno obnovljenog manastirskog kompleksa na obodima Babičke gore.

Posetu ovom istorijskom i kulturnom dragulju na jugu Srbije organizovao je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije Leskovac, u okviru trodnevnog programa  desete Izložbe suvenira i turističkih publikacija, održane od 8 do 10. novembra u gradu na Veternici.

Poslenici turističkih organizacija s velikom pažnjom slušali su priču o burnoj istoriji ove svetinje, gde je nizom manifestacija nedavno obeležen veliki jubilej – pola milenijuma od njegovog podizanja.

Sličnih turističkih poseta biće ubuduće više jer je na predlog Kocića postignut dogovor o zajedničkoj saradnji i afirmaciji ovog i takozvanog ženskog manstira Sveta Bogorodica Vavedenje, jedina dva manastira u Jablaničkom okrugu, ali i ostalih verskih i turističkih znametnitosti što će, kažu, doprineti boljem imidžu Leskovca kao turističke destinacije.

Milica Ivanović