Od DOF-a oprema za škole

Divac fondacija u Hanu: Oprema za učenike i škole

Divac fondacija u Hanu: Oprema za učenike i škole
Podeli:

Uz pomoć “Divac omladinskog fonda” (DOF) – Vladičin Han, dve srednje i četiri osnovne škole na teritoriji hanske opštine dobile su sportsku ili opremu za kabinete.

U ovoj godini DOF je u Vladičinom Hanu realizovao 13 projekta ukupe vrednosti oko milion dinara. Neki od najznačajnijih su kupovina sportske opreme za osnovne i srednje škole. Nabavljena je oprema za kabinet bilogije u Gimnaziji “Jovan Skerlić”, kako bi učenici lakše mogli da savladavju gradivo iz tog predmeta.  Projektom “Jačanje digitalnih kompetencija učenika” opremljena je multimedijalna učionica u OŠ “Sveti Sava”, sa novom interaktivnom tablom, računarom I projektorom, gde se može izvoditi nastava iz različitih predmeta”, kaže Marko Mladenović koordinator DOF-a u Vladičinom Hanu.

Cilj projekta je povećanje učešća mladih u procesima lokalnog razvoja, kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava u projektima koje pokreću I vode mladi.

Projekat realizuju Udruženje “Veles” i Fonadacija “Ana I Vlade Divac” a u saradnji sa opštinom Vladičin Han i uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju.

Projekat  DOF se u opštini Vladičin Han realizuje četiri godine zaredom. Sporovedeno je je ukupno 55 projekata vrednosti preko 5,6 miliona dinara iz različitih oblasti: spoprta, obrazovanja, kulture, ekologije I u drugim oblastima.

 

Ljiljana Pavlović

 


Podeli: