Za doček Nove godine u Nišu više od 3.000 turista

Za doček Nove godine u Nišu više od 3.000 turista
Podeli:

Tokom novogodišnjih praznika u Nišu se očekuje više od 3.000 turista, a najveći broj njih – verovatno oko 70 odsto biće iz inostranstva, pre svega iz Bugarske, izjavio je  direktor Turističke organizacije Niš Uroš Parlić.

Prema Parlićevim rečima svi niški hoteli su rasprodati, a još po koje mesto može da se pronadje u nekom od manjih hostela i prenoćišta. Rasprodata su, dodao je Parlić, i skoro sva mesta za doček Nove godine u kafanama.

Pored gostiju iz Bugarske koji tradicionalno u velikom broju dolaze u Niš, za doček ćemo ove godine imati i dosta gostiju iz Grčke„, rekao je Parlić.

Ugostitelj Zorislav Stanković rekao je da strani turisti dolaze u Niš prvenstveno zbog odlične hrane i muzike, a potom i zbog toga što je u našim kafanama dozvoljeno pušenje.

Bugari su prvenstveno oduševljeni našom kuhinjom. Kažu da je hrana veoma ukusna a jeftinija nego kod njih„, kazao je Stanković.

NEVEROVATNO Doček Nove godine u Leskovcu skuplji nego u svetskim prestonicama!

Cena dočeka Nove godine u kafanama u Nišu nije menjala poslednje tri, četiri godine i iznosi izmedju 40 i 60 evra po osobi.

Nis, 1. januara 2014 – Vatromet u ponoc na novogodisnjem koncertu organizovanom na Trgu kralja Milana u Nisu. Nislijama se prvi na Trgu kralja Milana obratio gradonacelnik Nisa Zoran Perisic cestitajuci sugradjanima Novu godinu. FOTO TANJUG / NIKOLA DIMITRIJEVIC / tj

Prema rečima vlasnika jednog od najvećih niških hotela Ivana Spasića interesovanje gostiju iz inostranstva za doček Nove godine u Nišu ove godine značajno je veće nego prošle.

Kompletne smeštajne kapacitete za doček Nove godine prodali smo još maja meseca, a već sada imamo zahteve klijenata iz Bugarske za prodaju smeštaja za doček 2019. godine„, rekao je Spasić.

On je kazao da su i vlasnici manjih hotela i apartmana u Nišu uspeli da prodaju sve smeštajne kapacitete i to još brže i skuplje nego prethodnih godina.

Cena smeštaja u Nišu nije se menjala poslednjih par godina i jeftinija je u odnosu na Beograd za oko 40 odsto. Smeštaj koji u Beogradu košta 70 evra, u Nišu košta 50 evra„, izjavio je Spasić.

Prema njegovim rečima, dobar rad niškog aerodroma i uspostavljanje medjunarodnih linija doprineli su boljoj popunjenosti niških hotela i hostela, ali su gradu potrebne i dodatne manifestacije da bi smeštajni kapciteti bili popunjeni tokom čitave godine a ne samo za doček Nove godine.

Biljana Ljubisavljević


Podeli: